Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker ook te zien in Aida

16 januari 2023, 08:17 - Redactie
Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker ook te zien in Aida

Stage Entertainment heeft vandaag drie nieuwe namen bekendgemaakt die naast Gaia Aikman, April Darby en Naidjim Severina in de vernieuwde en geactualiseerde versie van Aida gaan spelen. Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker zullen respectievelijk de rollen van Kandake, Mereb en Zoser gaan vertolken in de productie.

Joanne Telesford, die momenteel in de theaterkomedie Girls on Fire te zien is, verheugt zich op de rol van Kandake (de krijgskoningin van Nubië). "Fantastisch om juist deze rol te mogen spelen," laat Joanne weten. "In deze geactualiseerde versie is Kandake namelijk een nieuwe rol. Ik speel de moeder van Aida. In de eerdere versie van Aida was het juist de vader van Aida, die een rol in haar leven speelde. Dat geeft een andere dynamiek. Vrouwen benaderen hun kind over het algemeen toch anders dan mannen. Het maakt het ook extra uitdagend omdat je een personage voor het eerst mag neerzetten." Andere producties waar Joanne in heeft gespeeld, zijn Daddy Cool, Tarzan, The Lion King en Amandla! Mandela.

Qshans Thode gaat de rol van Mereb (de Nubische bediende van Radames) spelen. In eerdere producties, zoals Sister Act, Mamma Mia!, The Lion King en TINA – De Tina Turner musical, maakte hij deel uit van het ensemble en was hij understudy voor diverse andere rollen. "Ik ben ontzettend trots dat ik van deze geweldige cast deel mag gaan uitmaken," laat Qshans weten. "Aida wordt toch door velen als hun favoriete musical gezien."

Robin van den Akker heeft de rol van Zoser (vader van Radames en hoogste Egyptische minister) gekregen. Momenteel is hij te zien in de muzikale voorstelling Het Feest van Tante Rita. Eerder speelde hij onder andere in de ensembles van Aida (2001), My Fair Lady, Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Mamma Mia!. In 2008 nam hij deel aan het talentenjachtprogramma Op zoek naar Joseph, een rol die toen naar Freek Bartels ging. "In de vorige versie van Aida speelde ik in het ensemble en hoe bijzonder is het dat ik nu opnieuw in deze iconische musical ben te zien in de rol van Zoser," zegt Robin van den Akker. "Het wordt een onvergetelijk avontuur en ik heb me voorgenomen om iedere dag intens te gaan genieten."

Aida vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.

Op zondag 23 april beleeft Aida haar wereldpremière in het Circustheater in Scheveningen.

Première
23 april 2023
Dernière
14 april 2024
Producent
Stage Entertainment
Meer over Aida (2023)Ander nieuws over Aida (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda