Jeugdtheater Hofplein op Lowlands met De loop der dingen

1 juni 2016, 12:56 - Redactie
Jeugdtheater Hofplein op Lowlands met De loop der dingen

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam maakt deze zomer opwachting op Lowlands. Dat heeft de organisatie van het driedaagse evenement aangekondigd. De voorstelling De loop der dingen wekte de belangstelling van de festivalprogrammeurs vanwege het visuele spektakel op het podium en het actuele thema, namelijk de vluchtelingenstromen, die Vlaams theatermaker Gregory Caers aansnijdt.

Stella van Leeuwen, programmeur theater en dans op Lowlands: "Een cast van veertig jonge spelers die een thematiek als deze verbeeldt geeft een extra laag aan de voorstelling, die volwassen spelers niet snel voor elkaar krijgen. Dat is de unieke kracht van deze voorstelling. Dat hoort thuis op een festival als Lowlands".

De productie is bovendien een technisch hoogstandje. Zo wordt er in de voorstelling ruim 1.000 liter water op het podium uitgevloeid met een speciaal hiervoor ontwikkelde waterinstallatie. De spelers van Jeugdtheater Hofplein, allen tussen de 13 en 20 jaar, treden 20 augustus op in de tent Juliet, waar theater, cabaret en dans wordt geprogrammeerd. Daar kunnen ruim 1.250 bezoekers de voorstelling bekijken.

Omdat de line-up van Lowlands tot aan de bekendmaking strikt geheim blijft, was het nieuws ook voor de spelers een grote verrassing. "Wauw, dit is zo tof! Ik kan het eigenlijk nog totaal niet geloven," aldus een van de spelers. Caroline Pietermaat, directeur van Hofplein Rotterdam: “Jeugdtheater Hofplein is al 30 jaar een plek waar kinderen en jongeren een stem krijgen en zo een breed publiek bereiken. Ik ben ontzettend trots dat wij deze voorstelling op Lowlands mogen laten zien - het voelt als een bekroning voor onze organisatie.”

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda