De loop der dingen, eind deze maand in het Hofpleintheater

13 januari 2016, 13:54 - Redactie
De loop der dingen, eind deze maand in het Hofpleintheater

De bekende Vlaamse acteur en regisseur Gregory Caers, bekend van televisieseries als ‘Flikken’, ‘De Kotmadam’ en ‘W817’, werkt momenteel samen met leerlingen van de Jeugdtheaterschool aan zijn debuut als gastregisseur bij Hofplein Rotterdam. Slechts vier maal is de voorstelling ‘De loop der dingen’ te zien in het Hofpleintheater.

'De loop der dingen' is een duizelingwekkend voortstuwend spektakel van fysieke acties en reacties. Een gezelschap van tientallen jongeren dompelt je onder in een onuitwisbare theaterbelevenis. Geïnspireerd op de beklijvende beelden van duizenden vluchtelingen onderweg en de legendarische en prijswinnende art-film Der Lauf der Dinge van het Zwitserse kunstenaarsduo Peter Fischli en David Weiss.

"Ik wil de herkenbaarheid, de kracht en de angst die schuil gaat achter een eindeloze stroom van zoekende mensen, van lichamen die niet opgeven, maar gestaag doorstappen zonder een specifiek doel, in het licht zetten. Hiervoor ga ik met de jongeren op zoek naar fysieke metaforen voor: het-naar-adem-happen-om-niet-te-verzuipen. Het eindeloze wachten, het verdwalen, het missen en dromen." aldus maker Gregory Caers.

De voorstelling 'De loop der dingen' is te zien in het Hofpleintheater van 29 januari tot en met 6 februari.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda