Jan Kooijman gaat de rol van Edward Lewis vertolken in Pretty Woman

12 juli 2023, 21:37 - Redactie
Jan Kooijman gaat de rol van Edward Lewis vertolken in Pretty Woman
Foto: Musicalweb

Zojuist is bekendgemaakt dat Jan Kooijman de rol van zakenman Edward Lewis zal gaan vertolken in Pretty Woman. Eerder vandaag werd nog aangekondigd dat Dana van der Geer (Kit De Luca), Mitch Wolterink (Happy Man / Mr. Thompson / Hollister) en Reinier Démeijer (Phillip Stuckey) mee zullen spelen in de productie. Shanna Slaap zal de rol vervullen van Vivian Ward.

Jan Kooijman was dit seizoen nog in het theater te zien met de voorstelling Nureyev, gebaseerd op het leven van de wereldberoemde balletdanser Rudolf Nureyev. Het is voor het eerst dat de acteur in een musical zal gaan spelen. “Ik kijk ernaar uit om mij de rol van Edward eigen te maken, met een groot talent als Shanna Slaap als Vivian Ward aan mijn zijde”, aldus Jan Kooijman. “Dat ik nu voor het eerst het acteren met zingen mag combineren op een toneel, is voor mij de kers op de taart.”

De musical Pretty Woman volgt Vivian Ward, een escortdame die een deal sluit met de succesvolle zakenman Edward. Hij huurt haar in voor een aantal zakelijke events en ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee lijkt door hun verschillende levens onmogelijk. De muziek van de musical is van Bryan Adams en zijn songwriter-partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J. F. Lawton. De Nederlandse regie is in handen van Carline Brouwer, die ook verantwoordelijk was voor de regie in Italië en Spanje.

De première van Pretty Woman zal plaatsvinden op zondag 8 oktober in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical volgt The Bodyguard op, momenteel nog te zien in Utrecht.

Première
8 oktober 2023
Dernière
26 mei 2024
Producent
Stage Entertainment
Meer over Pretty Woman de Musical Ander nieuws over Pretty Woman de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda