Decorpresentatie Het was Zondag in het Zuiden

12 juli 2023, 17:03 - Redactie
Decorpresentatie Het was Zondag in het Zuiden
Foto: Bjorn Frins

Op 8 juli zagen de acteurs het decor van Het was Zondag in het Zuiden voor de eerste keer in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Michiel van der Zijde, technisch producent, en Uri Rapaport, decor- en lichtontwerp, gaven een rondleiding in het decor van 50 meter breed en 17 meter hoog.

Het podium bestaat uit meerdere niveaus met aan de voorkant een bassin waar al het water wordt opgevangen. Vanaf de overkapping boven de tribune gaat het iedere voorstelling regenen. Over water gesproken: iedere avond wordt er 200.000 liter water gebruikt om het hoog water en de regenval te creëren. Een foto van het decor zie je hierboven, hieronder in de video is het decor beter te zien.

Acteur Buddy Vedder deelde een paar facts en figures:

  • Het water wordt eenmalig uit de waterleiding gepompt. Nadat het water in de voorstelling is gebruikt, wordt het teruggepompt in de acht containers die achter de schermen de staan. Het water is behandeld met biologische middelen om zo een biologische natuurvijver na te bootsen. Het water wordt milieuvriendelijke wijze gecontroleerd op algen en PH waardes.
  • Achter het podium staat een grote wand. In deze wand hangen drie grote schermen voor videobeelden waarop archiefbeelden en privéfilmpjes van de overstromingen te zien zijn.
  • Tijdens de voorstelling worden door een cameraman en -vrouw live beelden gemaakt, die ook op deze schermen worden getoond. De volledige wand bestaat uit projectiedoek. Na de pauze, als het donker genoeg is, kan er geprojecteerd worden.
  • De cast bestaat uit 12 personen, het ensemble uit 6 personen. Zij worden omringd door maar liefst 100 figuranten en koorleden die verdeeld over twee groepen meespelen.
  • De live band bestaat uit 6 personen.
  • Verder op toneel: 1 auto, 1 legerjeep, 12 schapen, 2 bootjes en natuurlijk een 6 meter hoge kerstboom.
  • Op de overdekte tribune is plaats voor 2.500 zitplaatsen. Naast de vaste tribune is een losse tribune gebouwd.

Er zijn inmiddels 30.000 kaarten verkocht. Het was Zondag in het Zuiden is van 19 juli tot en met 2 september 2023 te zien in Tegelen. De première vindt plaats op zondag 23 juli.

Videoclip D’n Duvel is Los

Over een week start de speelperiode van Het was Zondag in het Zuiden. Speciaal voor die gelegenheid hebben de cast en de band het nummer D’n Duvel is Los opgenomen. Een nieuw arrangement van het bekende Rowwen Hèze liedje, gezongen door Buddy Vedder, omringd door de hele cast en de band. De videoclip van het nummer bekijk je eveneens hieronder.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda