Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend

24 januari 2024, 19:08 - Redactie
Inschrijving Willem Wilminkprijs 2024 geopend

Wie wordt de opvolger van Jurrian van Dongen en wint de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied in 2024? De inschrijvingstermijn voor de tiende editie van deze jaarlijkse prijs is nu geopend. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot en met 4 februari hun bijdrage insturen. De uitreiking vindt plaats op maandag 15 april in het Muziekcentrum in Enschede.

De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur. Met de prijs wordt aandacht gevraagd voor het Nederlandse kinderlied en met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door de kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5.000,- (€ 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerend artiest).

Buma Cultuur ondersteunt de samenwerking tussen de Willem Wilminkprijs en de landelijke Kindermuziekweek. Als afsluiter van de Kindermuziekweek 2024 (5 t/m 14 april) wordt de winnaar van de Willem Wilminkprijs bekendgemaakt. De winnaar van de publieksprijs krijgt de eer om het themalied voor de eerstvolgende Kindermuziekweek te schrijven.

Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de onderscheiding. Ze moeten dus in 2022 of 2023 voor het eerst professioneel zijn uitgebracht. De genomineerden zullen geselecteerd worden door de vakjury, die onder andere bestaat uit Mark Haayema, Izaline Calister, Daniël van Klaveren, Bart Tuinman en Flip Zonne Zuijderland.

De prijs is niet alleen voor gevestigde componisten, schrijvers of producenten. Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede roept juist ook de jonge aankomende tekstschrijvers en componisten op om hun liedje(s) in te zenden. 

Voor de eerdere edities van de Willem Wilminkprijs bestond al grote belangstelling. De jury mocht zich verheugen op een groot aantal inzendingen. Eerdere winnaars zijn: Jurrian van Dongen (in 2022 en 2023), Typhoon, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Floortje Schoevaart, Jan Beuving en Katinka Polderman.

Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met 13 februari 2024 via www.willemwilminkprijs.nl.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda