Historalia brengt in augustus musicalspektakel Damiaan

10 februari 2023, 17:36 - Redactie
Historalia brengt in augustus musicalspektakel Damiaan

In augustus presenteert productiehuis Historalia het grootse musicalspektakel Damiaan. Dit openluchtspektakel vertelt het fascinerende verhaal van ‘Grootste Belg’ Jozef De Veuster, beter bekend als Pater Damiaan. Damiaan wordt op de planken gebracht aan de basiliek van Scherpenheuvel, de plek waar Jef De Veuster in 1863 afscheid nam van zijn moeder om aan de slag te gaan als missionaris in Hawaï. Daar wordt hij in 1864 tot priester gewijd en start de legende van De apostel der melaatsen Damiaan, een hartverwarmende creatie over zijn leven, maar ook over schoonheid, miserie en verbinding, met prachtige songs en een vleugje humor.

Pieter Jan De Paepe zal de rol van Pater Damiaan gaan spelen. De acteur speelde eerder Jezus in De Passie, was te zien als Xander in Thuis en als Tom Collins in RENT.

Ook de 11-jarige Siebe Pulinx uit Bonheiden mag zich opmaken voor een Damiaan-avontuur. Siebe wist de rol van de jonge Jefke De Veuster te bemachtigen. Ondanks zijn jonge leeftijd is Siebe toch al geen onbekende meer in de musicalwereld. Van zijn 7 tot 10 jaar was hij te zien in de spektakel-musical 40-45, waarin hij zelfs even de kinderhoofdrol (kleine Tuur) mocht spelen. Hij maakt ook deel uit van het showkoor SPOTZ-ON van Studio 100 en speelde mee in Kerstmagie 2022 van Historalia. Onlangs schitterde hij nog als Benji in de musical Priscilla, Queen of the Desert en vanaf maart 2023 maakt hij ook deel uit van de kindercast van Red Star Line.

Siebe en Pieter Jan worden omringd door een hoofdcast die bestaat uit Nordin de Moor (Mano), Wim van den Driessche (Bisschop), Maja Van Honsté (gids), Janis Van Dorsselaer (Kaia), Kato Haes (Lani), Steven Colombeen (eerste minister) en Tim Saey (John Glenstone, pater Albert).

Jeugdig talent en enthousiasme zijn dan weer te vinden bij de 12-jarige Alexander Dielen uit Berendrecht, die de rol van Kopa voor zijn rekening neemt, Davina Van Engeland (19, Mol) als Lei, Anna Aerts (11, Tessenderlo) en Avisa Etedali (9, Scherpenheuvel-Zichem) die afwisselend de rol van Goa spelen, de 11-jarige Louis Maes uit Kontich (Pinto) en Lucie Smets (8, Sint-Niklaas) en Ella Mertens (11, Mol) die afwisselend gestalte geven aan Malia.

Damiaan is te zien vanaf 3 augustus tot en met 2 september aan de basiliek van Scherpenheuvel.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda