Urban Myth brengt op 4 mei muzikale voorstelling Vergeten Helden

10 februari 2023, 15:08 - Redactie
Urban Myth brengt op 4 mei muzikale voorstelling Vergeten Helden
Foto: Jean van Lingen

Niet alle Nederlandse oorlogshelden uit WOII zijn op een voetstuk geplaatst. Surinamers, Indonesiërs en Caribische Nederlanders die tijdens de oorlog in Nederland in het verzet zaten, kregen na de oorlog weinig erkenning of waardering.

Op 4 mei geeft Urban Myth, in coproductie met De Kleine Komedie, een eerbetoon aan deze verzetshelden met de muzikale voorstelling Vergeten Helden. Niemand minder dan Jeangu Macrooy, Shirma Rouse, Birgit Schuurman, Sjors van der Panne en Monique Klemann geven een stem aan hun onvertelde heldendaden onder begeleiding van de Alvin Lewis Band.

Vergeten Helden vertelt de verhalen van Anda Kerkhoven uit Indonesië, Albert Wittenberg uit Suriname, Boy Ecury uit Aruba en George Maduro uit Curaçao. Ze hielpen joden om onder te duiken, werkten bij de ondergrondse pers, voerden sabotageacties uit tegen de bezetter en moesten hun verzet soms met hun leven bekopen. Anders dan bij de Nederlandse verzetshelden bleven hun daden sterk onderbelicht en haalden vaak de geschiedenisboeken niet.

Vergeten Helden is onderdeel van Theater na de Dam. Ieder jaar spelen op 4 mei om 21:00 uur meer dan honderd voorstellingen door het land die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit is een initiatief om de Nationale Dodenherdenking zodoende van extra betekenis te voorzien.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda