Het boek Sonny Boy wordt toneelstuk

12 september 2022, 18:40 - Redactie
Het boek Sonny Boy wordt toneelstuk

In het jaar dat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl 20 jaar bestaat, brengt Solo Stories een monoloog gebaseerd op deze internationale bestseller. In de voorstelling komen Rika en Waldemar Nods wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waarin hij niet altijd even welkom was.

Inmiddels zijn in Nederland ruim 750.000 exemplaren van het boek verkocht. Sonny Boy is in allerlei talen vertaald, is momenteel een bestseller in de Verenigde Staten onder de titel The Boy Between Worlds, en sleepte diverse nominaties en bekroningen in de wacht. Het boek staat in de top tien van populaire boeken op middelbare scholen. In 2011 werd Sonny Boy verfilmd door regisseuse Maria Peters.

Annejet van der Zijl: "Wat geweldig dat Solo Stories en Manoushka Zeegelaar Breeveld mijn Sonny Boy naar de Nederlandse theaters gaan brengen. Ik ken hun eerdere werk en betrokkenheid bij dit onderwerp en ik weet zeker dat dit iets heel moois gaat worden. Ik verheug me er nu al op om straks in de zaal te zitten."

Regisseur Benno Hoogveld: "Waar boek en film de levens van de Surinaamse student Waldemar en de gescheiden Hollandse Rika volgen, benaderen we de voorstelling vanuit hun zoon Waldy. Hij zag zijn ouders voor het laatst op 14-jarige leeftijd, toen ze in de Tweede Wereldoorlog werden gedeporteerd omdat ze Joodse vluchtelingen opvingen. Daarna wordt Waldy opgevangen door familie en belandt in tehuizen, maar hij aardt nooit en later in zijn leven loopt hij dan ook vast. Hij beseft dat hij zijn verdriet al die jaren heeft weggestopt en dat het tijd wordt uit te zoeken wie zijn ouders nu daadwerkelijk waren - en wie hij zelf is. Ook al is het boek bijna 20 jaar geleden verschenen en begon dit waargebeurde verhaal bijna een eeuw geleden, de thema's die het verhaal in zich draagt, zoals racisme, oorlog en zelfonderzoek, zijn relevanter dan ooit. Ik ben blij en trots dat Annejet ons het vertrouwen geeft om Sonny Boy voor het toneel te bewerken."

De kaartverkoop start in het voorjaar van 2023. Wie de voorstelling gaat spelen wordt later bekendgemaakt.

Première
5 februari 2024
Dernière
8 juni 2024
Producent
Solo Stories
Meer over Sonny BoyAnder nieuws over Sonny Boy
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda