Helle Vanderheyden wordt Rapunzel in Vlaamse versie van de gelijknamige musical

23 augustus 2022, 18:45 - Redactie
Helle Vanderheyden wordt Rapunzel in Vlaamse versie van de gelijknamige musical

Zoals eerder werd aangekondigd, brengt producent Deep Bridge de musical Rapunzel, hun vijfde sprookje in vijf jaar tijd. Vanaf volgend voorjaar mogen Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent zich opmaken voor deze nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm.

Deep Bridge heeft nu laten weten dat Helle Vanderheyden de rol van Rapunzel zal gaan spelen. Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze o.a. mee in musicals als Domino, Sneeuwwitje, Doornroosje, Grease, The Rocky Horror Show, Aspe, Monty Python's Spamalot, La Cage aux Folles en ze schitterde in de titelrol in de sprookjesmusical Assepoester. Momenteel kan je Helle ook nog aan het werk zien in de Vlaamse musicalversie van Mamma Mia!.

"Allereerst moet ik zeggen dat ik ongelofelijk blij ben dat Deep Bridge mij gevraagd heeft voor deze nieuwe musicalversie van 'Rapunzel'. Toen er werd aangekondigd dat ze dit fantastische sprookje zouden gaan opzetten als een 'volwassen' productie, met alles erop en eraan, hoopte ik toch stiekem op een rolletje (lacht). Nu het de hoofdrol werd, kan ik daar alleen maar erg dankbaar voor zijn. Ik kijk er enorm naar uit!

Dat het druk en hectisch gaat worden bij ons thuis de komende maanden, dat staat alleszins vast. Nordin heeft de zalige rol van 'Willy Wonka' te pakken in 'Charlie and the Chocolate Factory' en hem kennende, gaat die zich daar helemaal voor smijten, net zoals ik dat zal doen om een goede 'Rapunzel' neer te zetten. Gelukkig weten we allebei wat de voorbereidingen voor zo'n rollen en de voorstellingen zelf vragen en kunnen we op elkaars liefde, steun en begrip rekenen tijdens deze veeleisende periodes. Het koppel Rapunzel - Wonka is er klaar voor!", aldus Helle.

Rapunzel speelt in maart en april 2023 in volgend jaar.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda