Havelaar de musical volgende maand te zien in Zevenaar

22 januari 2020, 13:54 - Redactie
Havelaar de musical volgende maand te zien in Zevenaar

Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli in 2020 voeren studenten van de Nederlandse Musical Academie een musical op over zijn bekendste werk: Max Havelaar. In een van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur, Max Havelaar of de koffy-veilingen der Nederlandsche Handelsmaatschappij, worden de koloniale misstanden in Nederlands-Indië op beeldende wijze beschreven.

Zo staan er meeslepende vertellingen in (bijvoorbeeld “Saïdja en Adinda”) over de gevolgen van het gezagsmisbruik op de bevolking. In de figuur van koffiemakelaar Batavus Droogstoppel verschijnt een onsterfelijke karikatuur van de Hollands-calvinistische ondernemer ten tonele, die met zijn welbegrepen en godsvruchtig eigenbelang het systeem van onderdrukking in stand houdt.

Havelaar de Musical, geschreven door Bert Simhoffer, geregiseerd door Pauline Wittebol, gaat in première op 7 februari 2020 in het Musiater te Zevenaar. De productie ligt in handen van Lieke Wijntje en wordt ondersteunt door studenten van de opleidingen; Sound en Vision, Make-up & Hair Artist en Event.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda