Han Oldigs en Laus Steenbeeke in theaterspektakel Stork!

30 maart 2018, 10:25 - Redactie
Placeholder image

Van de makers van Het Verzet Kraakt is vanaf 20 augustus een maand lang het theaterspektakel Stork! te zien. Stork! viert het 150-jarige jubileum in Hengelo en de rijke geschiedenis van wat lang een eigenwijs familiebedrijf was. In de unieke omgeving van Hengelo, de plek waar de onderneming groot werd. Han Oldigs, op dit moment te zien in My Fair Lady, speelt de hoofdrol van oprichter C.T. Stork. Andere rollen zijn weggelegd voor Laus Steenbeeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten. Zij delen het toneel met een 40-koppig ensemble van amateurspelers en een orkest.

De theaterproductie Stork! wordt geproduceerd door Metropool Hengelo, Wilminktheater Enschede en Theaterhotel Almelo. "Op een adembenemende manier wordt de lokale, regionale en internationale geschiedenis van Twente verteld," aldus de producent. "De familie Stork zette de regio op de kaart en voorzag generaties Twentenaren van brood op de plank. Veel bedrijven zijn uit Stork voortgekomen en wie weet wat de toekomst brengt. Een verhaal over anderhalve eeuw mensen en machines, dromen en daden, opkomst en ondergang: 150 jaar Stork in Hengelo."

Stork! wordt gespeeld op het voormalig Storkterrein in Hengelo, Ketelfabriek Hart van Zuid, in het hart van de stad. Op dit terrein staat tijdens de opvoeringsweken een grote tent waar de bezoekers worden ontvangen met een driegangen diner, samengesteld door Lars van Galen van sterrenrestaurant ’t Lansink.

Première
26 augustus 2018
Dernière
22 september 2018
Meer over Stork! Ander nieuws over Stork!
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda