Goedemorgen Theaterproducties presenteert Eiffel, de musical

1 augustus 2023, 10:00 - Redactie
Goedemorgen Theaterproducties presenteert Eiffel, de musical

Goedemorgen Theaterproducties presenteert volgend jaar de nieuwe productie Eiffel, de musical. De producent bracht eerder dit seizoen nog de musical Checkpoint Charlie in de theaters met muziek van Stef Bos en hoofdrollen voor Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Alex van Bergen, Marleen van der Loo, Job Bovelander en Pieter van Nieuwenhuyze.

Eiffel, de musical zal vanaf november volgend jaar tot en met maart 2025 te zien zijn in diverse Nederlandse theaters. De muziek van de nieuwe productie zal worden gemaakt door Helmer Kant, Peter Favier maakt de arrangementen, Max Roijé is verantwoordelijk voor het script, Fons van Rongen doet de regie, Erica van der Palen ontwerpt het decor, Sanne Oostervink maakt de kostuums en Dinne van Rongen is verantwoordelijk voor de choreografie.

“Afgelopen seizoen hebben wij met Checkpoint Charlie in de theaters gestaan. Ik vond het ontzettend bijzonder om met zo'n mooie reizende productie te starten als producent. Ik ben echt super trots dat wij nu met ons team weer een nieuwe Nederlandse musical naar de theaters mogen brengen. Het verhaal over de familie Eiffel is intrigerend en qua thematiek herkenbaar voor velen, dus ik kan niet wachten om dit aan Nederland te laten zien,” aldus producent Fons van Rongen.

Goedemorgen Theaterproducties is op zoek naar diverse acteurs (M/V/X) voor zowel hoofdrollen als ensembleposities in Eiffel, de musical. De producent nodigt kandidaten van elke etniciteit uit om zich aan te melden voor de audities. Er is tevens de mogelijkheid om tijdens deze productie stage te lopen. Acteurs kunnen zich aanmelden via de website van Goedemorgen Theaterproducties.

Verhaal

Parijs was eind 19e eeuw het middelpunt van de wereld, voor zowel kunst, wetenschap als techniek. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd droomt Gustave Eiffel van een nieuw project. Hij hoopt iets te maken waardoor de wereld hem zal zien.

Zijn dochter Claire, is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich in zijn werk begraaft. Om hem in Parijs te houden wijst ze hem op een ontwerpwedstrijd en zijn droom krijgt vorm.

Angstige en verwonderde Parijzenaars richten hun ogen op de Wereldtentoonstelling waar Gustave aan de Franse horizon een technisch wonder van 300 meter staal laat verrijzen. Eiffel, de musical vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst. Met je blik altijd op de top gericht, zie je dan nog wel wie er naast je staat?

Première
25 november 2024
Dernière
15 maart 2025
Producent
Goedemorgen Theaterproducties
Meer over Eiffel, de musical Ander nieuws over Eiffel, de musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Soldaat van Oranje
Datum: 08-09-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda