Freek Bartels en Magtel de Laat naast Jeangu Macrooy in Jesus Christ Superstar

14 februari 2023, 08:03 - Redactie
Freek Bartels en Magtel de Laat naast Jeangu Macrooy in Jesus Christ Superstar
Foto: Roeltje vd Sande Bakhuyzen & Evely Duis

Gisteren werd al bekendgemaakt dat Jeangu Macrooy de rol van Jezus gaat spelen in Jesus Christ Superstar. De rollen van Judas en Maria worden gespeeld door niemand minder dan Freek Bartels en de talentvolle Magtel de Laat.

Voor Freek Bartels is de muziek uit Jesus Christ Superstar niet onbekend. In 2019 maakte hij een verpletterende indruk toen hij in het theaterconcert Best of Broadway in Koninklijk Theater Carré het nummer Gethsemane zo goed vertolkte dat recensenten schreven dat het lang zou duren voordat iemand hem zou overtreffen. Daarnaast speelde hij eerder de rol van Jezus in een concertversie. "Ik weet nog dat ik de film Jesus Christ Superstar voor het eerst zag," zegt Freek. "Dat vond ik fascinerend. Sindsdien staat de film op mijn netvlies gebrand. Dat ik straks de rol van Judas mag vertolken, is een droom die uitkomt. Deze rol stond al heel lang op mijn lijstje."

Albert Verlinde, die de musical produceert met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter, is blij met de deelname van Magtel de Laat. De Brabantse actrice studeerde af aan de Fontys Hogeschool. "Magtel heeft alles in zich om op een indrukwekkende manier Maria neer te zetten’ laat Albert weten. "Het wordt voor Magtel haar eerste grote hoofdrol, maar ik ben ervan overtuigd dat zij zich naast Freek Bartels en Jeangu Macrooy meer dan staande kan houden."

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna slechts 7 maanden te zien in 23 theaters.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024) Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda