Jeangu Macrooy gaat hoofdrol spelen in Jesus Christ Superstar

13 februari 2023, 08:00 - Redactie
Jeangu Macrooy gaat hoofdrol spelen in Jesus Christ Superstar
Foto: Rinse Fokkema

Jeangu Macrooy zal de hoofdrol gaan spelen in Jesus Christ Superstar zo is vanmorgen aangekondigd. Albert Verlinde Theater brengt in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter volgend jaar een nieuwe versie van de rockopera van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. De regie is in handen van Ivo van Hove die eerder samenwerkte met Albert Verlinde voor de musical Lazarus.

"Voor de hoofdrol zijn we op zoek gegaan naar iemand die heel veel lagen in deze rol kan brengen," laat Albert Verlinde weten. "Jeangu stond al heel lang op mijn lijstje om mee samen te werken. Hij is een fantastische zanger en heeft een geweldige uitstraling. Ik geloof hem wanneer hij een verhaal vertelt. Of dat nu in zang of in woord is. Ik verheug me erop om met hem te gaan werken."

Jeangu voelt zich vereerd dat hij de rol van Jezus zal gaan spelen. "Dit is een droomrol," zegt Jeangu. "Het is een verhaal dat iedereen kent en de songs zijn fantastisch. Ik ben al jaren groot fan van het werk van regisseur Ivo van Hove en ik vind het bijzonder om nu met hem te kunnen samenwerken."

Jesus Christ Superstar is een prachtige - puur door songs gedreven - musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin Jezus zich tot een leider ontwikkelt met vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging; een volksopstand. Een verhaal van én voor onze tijd.

De première van Jesus Christ Superstar vindt plaats op 21 januari 2024 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna reist de voorstelling langs twintig Nederlandse theaters.

Première
21 januari 2024
Dernière
29 september 2024
Producent
Albert Verlinde Entertainment
Meer over Jesus Christ Superstar (2024)Ander nieuws over Jesus Christ Superstar (2024)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda