Fiddler on the Roof vanaf volgend jaar in de Nederlandse theaters

16 december 2016, 10:14 - Redactie

Vandaag maken acht theaters gezamenlijk bekend dat zij volgend jaar de musical Fiddler on the Roof, in een geheel vernieuwde versie, zullen presenteren. Het DeLaMar Theater nam het initiatief tot de samenwerking. In het theater zal in november 2017 de voorstelling in première gaan. Daarna is Fiddler on the Roof in de andere zeven theaters te zien.

Edwin van Balken, algemeen directeur DeLaMar Theater: “Niet eerder gaven acht Nederlandse theaters gezamenlijk de opdracht om een grootschalige theaterproductie te produceren. Ik ben opgetogen dat de klassieker Fiddler on the Roof onze eerste musical is; een actueel verhaal over hoe je als familie bij elkaar blijft in tijden van nood en verloren tradities.”

In dit nieuwe initiatief zijn acht theaters verenigd: DeLaMar Theater, Luxor Theater, Theater Orpheus, Martiniplaza Theater, Chassé Theater, Parkstad Limburg Theaters, Zwolse Theaters en het Wilminktheater. Deze acht theaters bundelen de krachten en zijn verantwoordelijk voor het succes van de productie. De voorstelling wordt in deze acht theaters gespeeld van november 2017 tot en met april 2018. De voorstelling wordt in opdracht van de theaters geproduceerd door Stage Entertainment.

Het is precies vijftig jaar geleden dat de musical Fiddler on the Roof (Anatevka) voor het eerst in Nederland te zien was. De voorstelling is een klassieker met songs als ‘If I were a rich man’, ‘Sunrise, Sunset’ en ‘Matchmaker, Matchmaker Make Me A Match’. Het verhaal gaat over een arme, joodse melkboer, Tevye, en zijn vijf dochters.

Regisseur Ruut Weissman, bekend van onder andere Hij Gelooft In Mij en De Tweeling, gaat een nieuwe actuele versie creëren van het verhaal, waarin familiewaarden en eigen tradities bij een volk op de vlucht, centraal staan.

Première
5 november 2017
Dernière
22 april 2018
Producent
Stichting Theateralliantie
Meer over Fiddler on the RoofAnder nieuws over Fiddler on the Roof
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda