Evita keert volgend seizoen terug, Brigitte Heitzer speelt opnieuw de hoofdrol

19 maart 2018, 14:43 - Redactie
Evita keert volgend seizoen terug, Brigitte Heitzer speelt opnieuw de hoofdrol

DommelGraaf & Cornelissen presenteert volgend seizoen de musical Evita, het gaat om een vernieuwde versie van de klassieker van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber.

De rol van Evita zal opnieuw worden gespeeld door Brigitte Heitzer die nog is te zien in The Full Monty. Brigitte speelde deze hoofdrol precies tien jaar geleden ook al nadat ze het televisieprogramma Op zoek naar Evita van de AVRO had gewonnen.

Naast Brigitte zal René van Kooten de rol van Chè gaan spelen, Marijn Brouwers zal te zien zijn als Juan Perron, Esmée Dekker zal de rol van Maîtresse gaan vertolken en is tevens de alternate Evita en als laatste zal Yoran de Bont de rol van Magaldi vertolken.

Het ensemble bestaat uit Martijn van Voskuijlen, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Michael Konings, David van den Tempel, Willemijn Maandag, Sarah Cremers, Mireille Bolier, Arjen Kimenai, Guido Idzenga, Veronique Post, Mickey Vermeer en Willemijn van Holt.

De cast zal worden begeleid een negenkoppig live-orkest. De regie is in handen van Paul van Ewijk. Evita zal op 22 oktober in première gaan in Koninklijk Theater Carré.

Eerdere versies

In 2007 werd de rol van Ché gespeeld door Stanley Burleson, Juan Perron werd gespeeld door Roberto de Groot, Paul Walthaus speelde Magaldi en Anouk Maas speelde destijds de Maîtresse in de musical. Evita was ook in 1995 te zien, toen speelde Pia Douwes de hoofdrol was Bill van Dijk Ché, Jeroen Phaff speelde Juan Perron, Frans Limburg vertolkte Magaldi en Marleen van der Loo nam de rol van Maîtresse op zich.

Première
22 oktober 2018
Dernière
11 april 2019
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Evita (2018)Ander nieuws over Evita (2018)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda