Evita is veertigste productie van De Graaf & Cornelissen

15 oktober 2018, 16:40 - Redactie
Evita is veertigste productie van De Graaf & Cornelissen
Foto: Roy Beusker

Met de Evita vieren De Graaf & Cornelissen Entertainment hun veertigste gezamenlijke productie. In vijftien jaar tijd brachten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf musicals als Heerlijk duurt het langst, De Jantjes, Cabaret, A Chorus Line, Liesbeth en My Fair Lady, toneelstukken als Fatal Attraction, Indecent Proposal en Happy Hour, de theaterconcerten Vive la France en Belle Italia, de theatersolo Courbois-parels van poëzie. De musical Evita is nu hun veertigste productie en daarmee zijn ze de één na grootste theaterproducent van Nederland.

‘Vijftien jaar geleden ontmoetten we elkaar. We kenden elkaar uit de wandelgangen,’ laat Hans Cornelissen weten. ‘Ruud was impresario en ik verdiende mijn geld als acteur. Ruud vroeg of ik een toneelstuk wilde spelen. Op mijn voorstel bekeken we op Broadway The Dinner Party van Neil Simon en verworven hiervan de rechten.’ Hans speelde één van de hoofdrollen en voerde de artistieke leiding en Ruud had de zakelijke leiding. Het toneelstuk trok volle zalen, kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de NRC Handelsblad Toneelpubliekprijs. Het werd het begin van een succesvolle samenwerking.

Als Rotterdammer wilde Ruud de Graaf de musical Pietje Bell produceren en Hans, een rasechte Amsterdammer, kwam met Wat zien ik?!, gebaseerd op het boek van Albert Mol. Beide musicalsproducties werden succesvol. Hans Cornelissen initieerde een toneelversie van de tv-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast. Het werd een ongekende hit met meer dan 220 uitverkochte voorstellingen en wederom een nominatie.

In vijftien jaar tijd wonnen ze vele prijzen met hun producties. Dit jaar wonnen de producenten met de in eigen huis ontwikkelde musical Adele Conny Jasperina – de Grote Drie de Musical Award voor de beste kleine musical 2018. En in 2008 wonnen ze de ANWB-publieksprijs beste musical voor De Fabeltjeskrant. In dit jubileumjaar brengt De Graaf & Cornelissen Entertainment met hun ‘eigen’ versie van Evita de veertigste productie op de planken. Later in het seizoen volgen een musicalversie van Herman Heijermans Op Hoop van Zegen en het theaterconcert List Shaffy & Piaf.

Ook voor komende jaren staan kleine en grote producties op stapel. Voor het theaterseizoen 2019/2020 is inmiddels de Cyndi Lauper-musical Kinky Boots aangekondigd. Deze feelgood-musical is zeer succesvol op Broadway en West End en werd daar veelvuldig onderscheiden.

Première
22 oktober 2018
Dernière
11 april 2019
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over Evita (2018)Ander nieuws over Evita (2018)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda