Eerste try-out van Frozen de Musical volgend jaar eind mei

25 november 2023, 07:00 - Redactie
Eerste try-out van Frozen de Musical volgend jaar eind mei
Foto: Johan Persson

Frozen de Musical zal vanaf eind mei volgend jaar gaan spelen in het Circustheater in Scheveningen. De eerste try-out van de musical van Disney zal op vrijdag 31 mei te zien zijn. Duidelijk was al dat Frozen op zondag 9 juni feestelijk in première zal gaan. Vandaag is de kaartverkoop officieel gestart, de cast van de musical zal op een later moment worden bekendgemaakt.

Frozen is geïnspireerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.

De gelijknamige animatiefilm werd in 2013 uitgebracht in de bioscopen en viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. De film won verscheidende prijzen, waaronder twee Academy Awards® voor Beste Animatiefilm en Beste Nummer (Let It Go), de Golden Globe voor Beste Animatiefilm, de BAFTA voor Beste Animatiefilm en de Oscar voor Best Original Song (Let It Go).

De musical Frozen ging in maart 2018 in première op Broadway, groeide al snel uit tot de grootste musicalhit van het seizoen en ontving een Tony Award-nominatie voor Beste Musical. Daarna volgden premières in Australië, Japan, Londen en Duitsland, en een tournee door Noord-Amerika. De musical wordt vertaald door Erik van Muiswinkel, die eerder ook de Disney-musical Aladdin naar het Nederlands vertaalde en hiervoor een Musical Award voor Beste Vertaling ontving.

Première
9 juni 2024
Dernière
N.N.B.
Producent
Stage Entertainment
Meer over Frozen de Musical Ander nieuws over Frozen de Musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda