Edward Scharenhand, nieuwe voorstelling van Theater Sonnevanck

1 september 2017, 11:34 - Redactie
Edward Scharenhand, nieuwe voorstelling van Theater Sonnevanck
Foto: Femke Teussink

Op 1 oktober 2017 gaat de nieuwe voorstelling Edward Scharenhand (8+) van Theater Sonnevanck in première. Edward Scharenhand, geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels, is een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. De voorstelling is losjes gebaseerd op de sprookjesachtige film Edward Scissorhands van Tim Burton.

Verhaal

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed. Magdalena (ooit te vondeling gelegd) woont daar bij Tante Maria, die wijd en zijd bekend staat als de meest actieve vrijwilligster van het plaatselijke buurthuis. Ook voor Magdalena is geen moeite te veel. Vooral mishandelde en verwaarloosde dieren en planten vangt ze liefdevol op en neemt ze mee naar huis.

Op een dag staat er iemand op hun stoep die helemaal alleen is. Hij zegt dat hij Edward heet en is vriendelijk en beleefd. Alleen is hij niet helemaal ‘af’. Aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – een stel lange en vlijmscherpe messen. Als Tante Maria desondanks besluit ook Edward in huis op te nemen, reageert Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief. Dit tot ontzetting van tante. Want heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk?

Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward?

Nieuwe voorstelling van Marije Gubbels

Marije Gubbels werkt al geruime tijd als vaste gastregisseur voor Theater Sonnevanck. Gubbels staat bekend om haar humorvolle voorstellingen die gericht zijn op zowel kinderen als hun ouders. Bij Sonnevanck maakte ze eerder de lovend ontvangen voorstellingen Sissi, Engel met vieze voeten en Tijl Uilenspiegel (winnaar Zilveren Krekel 2014).

De cast van Edward Scharenhand bestaat uit Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop en Juul Vrijdag. Naast dat Freek den Hartogh in de voorstelling speelt, heeft hij ook de muziek gecomponeerd. Edward Scharenhand is een zeer muzikale voorstelling met live zang ondersteund door diverse instrumenten bespeeld door de acteurs; basgitaar, tuba, keyboard, orgel en saxofoon.

Decor- en kostuumontwerp is van Morgana Machado Marques, met assistentie van Afke Manshanden. Machado Marques won in 2016 een Zilveren Krekel voor haar vormgeving van Wij gaan op berenjacht, die Sonnevanck in 2018 in reprise neemt.

Edward Scharenhand speelt vanaf 26 september tot en met 12 november in theaters in heel Nederland.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda