Dit najaar nieuwe Vlaamse versie van Evita

19 mei 2016, 13:47 - Redactie
Dit najaar nieuwe Vlaamse versie van Evita

Dit najaar presenteert Music Hall een nieuwe Vlaamse versie van Evita. De poprockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice over de Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón, wordt onder handen genomen door regisseur Stany Crets, die hiermee een lang gekoesterde droom in vervulling ziet gaan. Laurent Flament zal de choreografie voor z'n rekening nemen, meteen zijn debuut in de musicalwereld.

De hoofdrollen in de musical zullen worden vertolkt door Ann Van den Broeck en Hans Peter Janssens. Ann Van den Broeck was eerder onder andere te zien in Shrek, Elisabeth en in Beauty and the Beast. Hans Peter Janssens speelde eerder in onder andere The Phantom of the Opera en in Les Misérables.

Evita

Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice beschrijven de rise and fall van Eva Perón (1919-1952), een vrouw met een tomeloze ambitie die het van arm meisje schopt tot radioster en actrice, en de vrouw wordt van de dictator Juan Perón. De bevolking draagt haar op handen, maar ze is eerzuchtig en manipulatief.

Samen met Juan is zij ook het gezicht van een brutaal regime dat elke oppositie verplettert. Ze sterft al op haar 33e aan de gevolgen van kanker, wat nog meer bijdraagt tot de mythe ‘Evita’, die tot op vandaag springlevend blijft.

De poprockopera zag het levenslicht in 1976 als dubbel-lp, met Julie Covington als Evita, Colm Wilkinson als Che en Paul Jones als Juan Perón. In 1978 ging de voorstelling in Londen in wereldpremière, een jaar later gevolgd door de Broadway-versie. In 1996 werd Evita door Alan Parker verfilmd met Madonna en Antonio Banderas in de hoofdrollen.

De première van Evita zal gaan plaatsvinden op 30 september in Capitole Gent.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda