Deep Bridge lanceert The Musical Academy

28 mei 2018, 09:53 - Redactie
Deep Bridge lanceert The Musical Academy

In augustus vorig jaar startten de repetities voor De Ridders van de ronde keukentafel van producent Deep Bridge. Tijdens de zomervakantie en de daaropvolgende weekends gaven 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde als natuurtalenten, het beste van zichzelf. Er werd hard gewerkt, veel plezier gemaakt én vriendschappen gesloten.

De recensies en de reacties van het publiek spraken voor zich en de sfeer in de groep was er één waar wij als producent alleen maar van konden dromen. Zoveel enthousiasme en inzet moest en zou een vervolg krijgen.

En dat vervolg is nu aangekondigd door Deep Bridge met The Musical Academy. Deep Bridge wil blijven investeren in jong talent, talent dat daarom niet altijd kiest voor een professionele zang-, dans- of acteeropleiding. Deep Bridge wil dat jonge talent ook blijvend een podium bieden.

The Musical Academy zal vanaf het najaar stages, masterclasses en opleidingen organiseren. In op maat gemaakte programma’s haalt elke deelnemer het beste uit zichzelf. Onder leiding van topdocenten wordt er gewerkt aan zang, dans, acteren en zelfs componeren. Er wordt gerepeteerd voor minstens 1 voorstelling per jaar. Er zijn groepen met en zonder selectie, dus iedereen kan meedoen.

De link met Deep Bridge zorgt voor bijzondere kansen. Je kan je opgeven voor audities, er zijn gastlessen van de top uit de Vlaamse musical, je wordt uitgenodigd om bij grote musicals een kijkje achter de schermen te nemen en één keer per jaar wordt er een reis georganiseerd naar West End.

Bovendien komt er elke twee jaar een grote musical met het talent uit The Musical Academy, net zoals bij Ridders van de ronde keukentafel. En de eerste opvolger is inmiddels bekend, er is opnieuw gekozen voor een boek van Mark Tijsmans.

In het najaar van 2019 gaat Het geheim van te veel torens in première. Mark Tijsmans tekent opnieuw voor script en regie.

Net voor de laatste voorstelling vandaag kreeg de cast van Ridders van de ronde keukentafel een wild card voor deze voorstelling. Wie van de huidige jongerencast wil meedoen aan deze musical, is nu al verzekerd van een plaats.

Midden juni worden alle plannen en opleidingen van the Musical Academy uit de doeken gedaan.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda