Grootste drijvend decor van België voor musical Rubens van Historalia

28 mei 2018, 12:01 - Redactie
Grootste drijvend decor van België voor musical Rubens van Historalia

Een podium van 900 m² op de slotgracht van het kasteel, een decor van 78 m lang en 11m hoog, een gigantische ledwall van 250m² die de schilderpracht van Rubens kan weergeven. Kosten noch moeite zijn gespaard om van Rubens het indrukwekkendste openluchtspektakel van 2018 te maken.

Je kunt genieten van een hapje en drankje met zicht op het schildersatelier voor het beeldschone kasteel de Merode. Wanneer de avond valt neem je plaats in de tribune met zicht op het kasteel, het drijvend podium rondom en een groots decor vol led-lampjes. Meer dan 150 figuranten én professionals zullen het beste van zichzelf geven.

Designbedrijf Painting with Light onder leiding van Luc Peumans realiseerde reeds de internationale shows Ice Age Live en Holiday On Ice Platinum. Ze werkten voor de musical 14-18 en waren betrokken bij de openlucht opera’s Carmen en Nabucco. Luc ontwierp de show voor Eurosong 2014 en creëerde het ontwerp voor het nieuwe stadion Ghelamco Arena in Gent. Hij ontving een nominatie voor de Knight of Illumination Awards met Peter Pan en won een prijs in The City People Light Awards voor het C-Mine-project in Genk.

Scenograaf Marnik Baert is al 35 jaar actief in de branche. Hij ontwierp de decor en kostuums al voor tal van grote producties, waaronder Peter Pan, Camelot, Annie, Aladdin en recent de Zomeropera van Alden Biesen. Hij drukte zijn stempel op grote producties van Music Hall, het Grand Théâtre Luxembourg en Historalia musicals.

Jan Schepens zal de rol van Rubens vertolken. Hij wordt vergezeld door 2 kompanen, gespeeld door Hans Peter Janssens en Nordin de Moor. Verder zijn er Liv Van Aelst, Elke Buyle, Sven Tummeleer, Joke Van Robbroeck, Sébastien De Smet en Glenn Desmedt die in de huid kruipen van interessante historische figuren die Rubens gedurende zijn levenswandel ontmoette.

De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten die de bezoekers al van bij aankomst op het kasteeldomein meenemen in de juiste setting en sfeer. Daarnaast zal een selectie van de beste dansers van de Fontys Hogeschool in Tilburg instaan voor de adembenemende choreografieën onder leiding van Florian Boutonnier.

Alle muziek wordt live gebracht door een 10-koppig live-orkest onder leiding van Sam Gevers, die de muziek speciaal voor deze musical schreef.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda