Carla Janssen Höfelt decorontwerpster Urinetown

2 februari 2017, 12:54 - Redactie
Carla Janssen Höfelt decorontwerpster Urinetown

Urinetown zal in theaterseizoen 2017/2018 in het theater te zien zijn. Het decorontwerp van deze voorstelling is in handen van Carla Janssen Höfelt zo heeft producent Joint Venture Productions aangekondigd.

Carla: "We waren het er in het creatief team al snel over eens. Het decor voor Urinetown moet rauw, absurd en ruig worden. Niet bepaald een gebruikelijk plaatje voor een musical. Maar juist het afwijken van de standaard maakt deze voorstelling voor mij nou zo interessant."

Carla volgde haar opleiding theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Wie wel eens een musical heeft bezocht heeft waarschijnlijk ook één van Carla’s decors mogen bewonderen. Zo ontwierp zij decors voor onder andere: HAIR, The Bodyguard, Love Story, Hij Gelooft in Mij, Saturday Night Fever, Petticoat, All Shook Up, Sunset Boulevard en Ciske de Rat. Naast de musical is Carla ook actief met ontwerpen voor toneel, cabaret en diverse shows voor: Yentl en de Boer, Dinner Show Pandora, Tineke Schouten, Simone Kleinsma en Andre van Duin.

In 2015 won Carla een Musicalaward voor beste decorontwerp voor de voorstelling: Moeder ik wil bij de Revue. In de afgelopen jaren is zij diverse malen genomineerd voor een musicalaward voor de voorstellingen: The Bodyguard, All Shook Up, La Cage Aux Folles, Petticoat en Ciske de Rat (2007).

Daarnaast werd Carla genomineerd voor het Prins Bernhardfonds en Anjer Fonds. Exposeerde voor de Quadriënale in Praag en gaf vorm aan exposities voor het Luchtvaartmuseum en Christies. Momenteel werkt zij aan de vormgeving van “Diva” het museum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant te Antwerpen.

Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Musicals Gone Mad
Locatie: DeLaMar West
Datum: 13-06-2022
Tijd: 19:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda