Brigitte Heitzer speelt Marilyn Monroe in Goodbye, Norma Jeane

11 december 2018, 08:04 - Redactie
Brigitte Heitzer speelt Marilyn Monroe in Goodbye, Norma Jeane

Brigitte Heitzer zal in 2020 de rol van Marilyn Monroe vertolken in de nieuwe Nederlandse musical Goodbye, Norma Jeane. De voorstelling is geschreven door Allard Blom, met muziek van Sam Verhoeven en is grotendeels gebaseerd op het leven van de iconische filmactrice.

Producent Christian Seijkens: "Wij wisten meteen dat we deze voorstelling met Brigitte wilden maken. Zij is een gedroomde Marilyn.”

Zelf zegt Brigitte over de rol: “Marilyn Monroe is een icoon, een prachtige vrouw omgeven door een groot mysterie. Haar te mogen spelen is een uitdaging. Ik mag mij nu onder gaan dompelen in haar films en documentaires en daar kijk ik enorm naar uit!"

Momenteel is Brigitte te zien in de rol van Eva Perón in de musical Evita. Eerder was ze te zien in o.a. Miss Saigon, The Full Monty, Tarzan, Nonsens en Into the Woods.

Verhaal

Het is 1984. Henri Mortensen, een jonge en ambitieuze journalist, belt ergens in Europa aan. Een vrouw van 58 opent de deur en stelt zich voor als Jane Edwards, maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker.

Ooit beroemd als Marilyn Monroe en waarvan de wereld niet beter weet dan dat ze 22 jaar eerder, op 5 augustus 1962, is overleden. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Brigitte speelt Marilyn Monroe in haar beroemde, jongere jaren. Binnenkort maakt de producent bekend wie de rollen van de 58-jarige Jane Edwards en Henri Miller zullen spelen.

Goodbye, Norma Jeane - De laatste nacht van Marilyn Monroe wordt geregisseerd door Martin Michel en zal op maandag 10 februari 2020 in première gaan in de Goudse Schouwburg in Gouda. Hierna is de voorstelling tot en met eind april te zien in heel Nederland.

Première
10 februari 2020
Dernière
3 mei 2020
Producent
De Theater BV
Meer over Goodbye, Norma JeaneAnder nieuws over Goodbye, Norma Jeane
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda