Musical: Putting it Together

Putting it Together
Première
15 februari 2014
Dernière
6 juni 2014
Producent

Verhaal

Uit het allermooiste repertoire in zijn rijke oeuvre stelde wereldberoemd musical-componist Stephen Sondheim een overrompelende, ontroerende en rauwe relatiekomedie samen. Hierin ontvangt een welgesteld echtpaar een ambitieus jong stel en een happy single voor een hapje en een drankje in hun kapitale appartement. Mensen bij elkaar brengen is één ding; de boel bij elkaar houden blijkt een stuk verraderlijker. Jong geluk en oud zeer vormen al snel een venijnige cocktail op een onvergetelijk explosieve avond.

Putting It Together van de vermaarde en veelvuldig onderscheiden Amerikaanse componist en tekstdichter Stephen Sondheim is, zoals hij het zelf noemt, een “musical review”, een muzikale terugblik. Sondheim zèlf selecteerde uit zijn eerdere musicals het repertoire voor deze voorstelling. Bestaand materiaal plaatst hij, middels een nieuwe verhaallijn in een verrassende context en geeft het zo een onverwacht nieuwe zeggingskracht.

Ook muzikaal herzag en vernieuwde Sondheim het materiaal; nummers werden in nieuwe toonsoorten gezet, opnieuw gearrangeerd en hier en daar werd zelfs de vocale bezetting veranderd, waardoor bijvoorbeeld solonummers ensemblenummers werden en duetten in soli werden omgezet.

Zo komen er bekende songs voorbij uit Sondheim’s hit-musicals als A Funny Thing Happened On The Way To The Forum, Anyone Can Whistle, Company, Follies, A Little Night Music, The Frogs, Merrily We Roll Along, Sweeney Todd, Sunday In The Park With George, Assassins, Into The Woods en de film Dick Tracy. Maar ook onbekend materiaal dat nooit eerder op het toneel werd gebracht, heeft een dankbare plaats gekregen in Putting It Together. Oude bekenden klinken zo verrassend nieuw en onbekend materiaal krijgt de kans om eindelijk te schitteren.

Het resultaat is meeslepend Amerikaans musical theatre vol vaart, vileine humor, herkenning, hilariteit en ontroering.

Scènefoto's

Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together
Scènefoto van Putting it Together

Scenefoto's: Oski Collado

Video

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Musicals

Frozen de Musical
Stage Entertainment
Les Misérables the Arena Spectacular
De Graaf & Cornelissen
Mamma Mia!
The Party
Just Entertainment
Meer musicals

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda