Blindentolk bij musical Doornroosje in De Voorveghter in Hardenberg

18 december 2019, 13:51 - Redactie
Blindentolk bij musical Doornroosje in De Voorveghter in Hardenberg

Ook dit theaterseizoen is er een samenwerking tussen De Voorveghter in Hardenberg en stichting Komt Het Zien! Deze stichting maakt theaterbeleving bij een aantal geselecteerde voorstellingen mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Zo is er aanstaande zaterdag bij de musical Doornroosje van Van Hoorne Entertainment een live audiobeschrijving en een speciale inleiding bij de eerste voorstelling om 13:30 uur.

Met haar blindentolken maakt Komt het Zien! de beleving van theatervoorstellingen en evenementen mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Theater De Voorveghter omarmt dit idee. Vooral nu de Gemeente Hardenberg is uitgekozen als meest toegankelijke gemeente 2018. "Hardenberg bouwt actief aan een inclusieve samenleving, waarbij iedereen erbij hoort en mee kan doen. Dit is prioriteit en geen bijzaak. De gemeente toont lef en durft regels aan de kant te schuiven", aldus het juryrapport.

Aanstaande zaterdag is er tijdens de voorstelling van 13"30 uur een blindentolk aanwezig. De live audiobeschrijving kunnen blinden en slechtzienden horen via een speciale koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor, de kostuums en is er een 'meet & feel' inleiding. Komt het Zien! is ook bij de nostalgische musical Haal het doek maar op op donderdag 12 maart.

Kaarten zijn per mail te bestellen, telefonisch via 0523-280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. Vermeld bij het reserveren duidelijk dat het gaat om plaatsen met tolk.

Bron: Detoren.net

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda