Muziektheater Eccola presenteert Scrooge in Theater aan de Schie

18 december 2019, 10:47 - Redactie
Muziektheater Eccola presenteert Scrooge in Theater aan de Schie

Na Oliver Twist en Onze weesjongen komt Muziektheater Eccola nu met een nieuwe voorstelling, Scrooge. Een leuke bijzondere en warme familievoorstelling voor het hele gezin.

Scrooge - A Christmas Carol is een musical gebaseerd op het boek A Christmas Carol van Ch. Dickens aangevuld met o.a. liederen uit de gelijknamige musical van L.Bricusse. Een project waarbij kinderen en jong volwassenen uit Schiedam en omstreken aangevuld met enkele professionele toneelspelers en zangers de mogelijkheid krijgen zich artistiek te ontwikkelen op het gebied van toneel en zang om dit vervolgens te presenteren op 30 december in het Theater aan de Schie te Schiedam.

Door toneel en zang worden kinderen en jong volwassenen uit hun comfortzone gehaald. Door daarbij op een niet competitieve manier aan het zelfvertrouwen van het kind en de jong volwassene te werken, wordt elk kind in de hoofdrol gezet en wordt daarmee een fundament gelegd voor hun toekomst. Het leren op een andere manier naar zichzelf en naar de wereld om hen heen te kijken is daartoe van onschatbare waarde. Muziektheater Eccola wil een platform zijn voor jong talent in de regio.

Wat dit project zo bijzonder maakt is het feit dat ook inwoners van Schiedam en omstreken van deze voorstelling kunnen genieten. Door ook nog de mogelijkheid te bieden aan kinderpatiëntjes uit drie ziekenhuizen uit de regio, de voorstelling (gratis 4 kaarten per patiënt met een max tot 200 kaarten) bij te wonen, worden werelden met elkaar verbonden in verwondering. Werelden die normaal gescheiden blijven.

30 december om 19:00 uur in Theater aan de Schie te Schiedam.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda