Bettina Holwerda, Onno Innemee en Sabine Beens gaan ook spelen in ‘In de Vlaamsche Pot’

21 april 2017, 14:54 - Redactie
Bettina Holwerda, Onno Innemee en Sabine Beens gaan ook spelen in ‘In de Vlaamsche Pot’

Eind januari kondigde producent Theater van de Klucht aan een theaterversie te gaan maken van de televisieserie In de Vlaamsche Pot.

Eerder werd bekend dat Bas Muijs, afgelopen seizoen te zien in Boeing Boeing ook deze keer van de partij is. Nu heeft Theater van de Klucht aangekondigd dat Bettina Holwerda, Onno Innemee en Sabine Beens mee zullen gaan spelen in de voorstelling. Daarnaast zal producent Arijan van Bavel ook zelf mee gaan spelen. Arijan zal de rol van Frits gaan vertolken, in de serie gespeeld door Frans van Deursen.

We maken opnieuw kennis met Karel (Bas Muijs) de eigenaar van restaurant In de Vlaamsche pot en partner van Chef-kok Luciën gespeeld door Onno Innemee, op televisie vertolkt door Serge-Henri Valcke. Bettina Holwerda kruipt in de rol van de niet altijd even subtiele Dirkje, de grote liefde van serveerder Frits (Arijan van Bavel). Dirkje werd op televisie gespeeld door Susan Visser die met deze rol landelijke bekendheid verkreeg. Sabina Beens speelt een oude kennis van Luciën die de rust in het restaurant flink komt verstoren.

Haye van der Heijden, schrijver van de televisieserie, kruipt voor de theaterversie opnieuw in de pen. “We gaan hiermee ook een nieuwe uitdaging aan, want voorgaande jaren hebben we alleen bestaande Britse kluchten naar het toneel gebracht. Met In de Vlaamsche Pot laten we voor het eerst een eigen klucht schrijven. En met Haye als schrijver, die In de Vlaamsche Pot praktisch ademt, kan dat toch niet misgaan!” aldus de producent. Paul van Ewijk regisseert, Hans Cornelissen is creatief- en castingadviseur en Joris van Veldhoven ontwerpt het decor.

In de Vlaamsche Pot is vanaf 8 februari 2018 tot en met 28 april 2018 te zien.

Première
26 februari 2018
Dernière
28 april 2018
Producent
Theater van de Klucht
Meer over In de Vlaamsche PotAnder nieuws over In de Vlaamsche Pot
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda