Audities: Mozart van Music Hall

21 april 2017, 13:16 - Redactie
Audities: Mozart van Music Hall

Voor de musical Mozart zoekt producent Music Hall eerste klas acteurs/actrices met uitstekende stemmen die heel goed kunnen bewegen. De audities vinden plaats op 2 en 3 mei, eventuele callback op 4 mei In het Antwerpse. De repetitie en speelperiode is vanaf half oktober tot half januari.

Ben je een professionele acteur, zanger en danser, ouder dan 18 jaar dan kan je je inschrijven. Mail je CV met motivatie, rolvoorkeur en een headshot (.jpg) naar auditions@musichall.be. Uiterste datum van inschrijving is aanstaande zondag (23 apri) middernacht.

Rollen

Wolfgang

Speelt de mens Mozart met al zijn zwakheden, tegenstellingen en moeilijkheden. Gedreven door een vraatzuchtige honger voor het leven, probeert hij te ontsnappen aan de onophoudelijke eisen van zijn genialiteit en de druk van zijn autoritaire vader.

Zeer intelligent, hypernerveus en extreem behoeftig aan liefde zoekt hij naar de betekenis en de inhoud van zijn bestaan, naast roem en genialiteit. Hij wil geaccepteerd worden zoals hij is en niet enkel als het groot geworden wonderkind Amadé. Zijn innerlijke spaningen steekt hij graag weg achter clowneske handelingen. In de loop van zijn leven, leert hij zijn eigen pad alleen te vinden.

Stem: Hoge rock Tenor

Leopold

Leeft als vader volledig voor zijn zoon Wolfgang, die hij getraind heeft tot wonderkind en opgeleid tot componist. Hij is ervan overtuigd dat zijn zoon zonder hem mislukt, en doet daarom alles om deze afhankelijkheid in stand te houden. In werkelijkheid projecteert hij zijn eigen ambitie (hij is zelf als muzikant nooit roem en aanzien gekend) op zijn zoon. Leopold is zonder Wolfgang gedoemd te mislukken. Zijn bitterste ervaring is dat Wolfgang hem niet langer nodig heeft. Hij verdraait deze ondraagelijke waarheid en besluit dat hij het is die niet langer behoefte heeft aan Wolfgang.

Stem: Bariton

Aartsbisschop Colloredo

Heerser over het Aartsbisdom Salzburg. Hij is een intelligente en verlichte machtspersoon. Hij is van mening dat Gods orde van de wereld perfect is. Mensen zoals hem zijn uitgekozen om deze orde te begrijpen en te bewaren. Binnen het katholieke waardesysteem ziet hij zichzelf als een liberaal denkende. Colloredo is een zoeker, die zich voor alle wetenschappen en kunsten interesseert. Zoals bijna iedereen erkent hij de waarde van Wolfgang Mozart. Toch is Colloredo sterkt gekant tegen de vrije kunsten. Hij is er van onvertuigd dat, juist omdat Mozart zo begaafd is, deze behoefte heeft aan een sterke hand. Doch zal de wijze aarstbisschop moeten leren dat de magie van muziek sterker is dan de orde waarvoor hij leeft.

Stem: Hoge rock Bariton

Constanze

Is ééndimensionaal, eenvoudig, praktisch en staat met beide voeten op de grond. Van haar moeder heeft ze geleerd dat je in het leven moet nemen wat je nodig hebt. Dit is niet zo zeer een materieel dan wel een existentieel motto voor haar. Ze wil genieten van het leven in elk moment en dat verbindt haar met Wolfgang. Het zijn zijn clowneske handelingen die haar interesse wekken, niet zijn roem of zijn muziek. Ze herkent ook de kwetsbaarheid Mozart, want zij ziet vanaf het begin de innerlijk ongelukkige man die hij is. Zij is vrij van sentimentaliteit en dat is goed voor Wolfgang.

Stem: Pop rock mezzo-sopraan

Nannerl

Was oorspronkelijk ook een wonderkind zoals Wolfgang en zijn kleine partner op optredens georganiseerd door zijn vader. In tegenstelling tot Wolfgang is ze te zwak en te goedhartig om tegen Leopold te rebelleren. Leopold is niet geïnteresseerd in haar talent, maar wel in haar zorgzaamheid. De rol van de vrouw in die tijd. Nannerl schikt zich en offert haar levensdroom als geliefden op uit medelijden met de vader. Hoe meer afstand Wolfgang van hem neemt, hoe verder ze weg is van haar eigen bevrijding. Ze ziet Wolfgang echter zo graag dat ze dit ongemak erbij neemt. Ze vlucht in de herinnering van haar gelukkige kindertijd waar ze met haar broer als Prins en Prinses in een droomkasteel leefden. Niemand hield zo onbaatzuchitg veel van Wolfgang als Nannerl.

Stem: Zachte (pop) Sopraan

Cacilia Weber

Kent de wereld, de mannen en de spelregels van het leven. Ze is een stoere vrouw die zonder scrupules overal haar voordeel zoekt. Met moraal en fatsoen, dat werd haar geleerd, komt men niet ver. Dat ze vijf dochters op te voeden heeft, kan ze vaak inroepen als ze in moelijkheden geraakt wanneer ze haar toevlucht zoekt tot bedrog en manipulatie. Op tijd en stond grijpt Frau Weber naar de fles, maar dat hindert haar vaardigheid tot manipuleren van naïevelingen zoals Wolfgang Mozart niet. Het interesseert haar vooral dat hij altijd geld heeft, dat je dat afnemen kan en dat hij in overweging kan genomen worden als een geschikte huwelijkskandidaat voor één van haar dochters.

Stem: Hoge moderne Mezzosopraan

Barones Waldstetten

Is een moederlijke dame van adel, die in het wonderkind Amadé de hoge begaafdheid van de latere componist Mozart herkent. Ze wordt zijn mentor en is vriendelijk genoeg om de kunstenaar al zijn zwakheden te vergeven, hem belangrijke contacten te bezoren en boven alles slim genoeg om de ontwikkeling van zijn talent op welke manier dan ook te bevorderen. Zij weet altijd wat goed voor hem is. Haar ambitie, nee haar levensmissie is om ervoor te zorgen dat Mozart zijn onsterfelijke muziek aan de wereld kan schenken.

Stem: Elegante pop Mezzosopraan

Emanuel Schikaneder

Is het oertype van Theateropdrachtgever: theaterenthousiasteling, hongerig voor succes en risiconemer. Hij denkt dat hij de schepper is van de beste en meest getalenteerde acteur en meent te weten wat het publiek precies verwacht. Zijn neus voor groot talent voert hem naar Mozart, die de bruisende ondernemer niet enkel als opdrachtgever maar ook als gelijkgestemde partner op prijs stelt.

Stem: Hoge moderne Bariton

Aloisia Weber

Is muzikaal de meest begaafde dochter van Cäcilia. Ze is een succesvolle operadiva en toont al vroeg de kenmerken van een dergelijke zangeres.

Stem: Hoge klassieke Sopraan

Josepha Weber

Een andere zus van Constanze, precies het tegenovergestelde van Aloisia: lui, ongediciplineerd en platvloers. In sommige gevallen vergelijkbaar met haar moeder die als een oplichter door het leven gaat. Welliswaar ontbreekt het haar aan doelbewustheid.

Stem: Pop Mezzosopraan

Ensemble

Stemmen: Moderne en klassieke combinatie

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda