In de Vlaamsche Pot volgend jaar in Nederlandse theaters

25 januari 2017, 10:34 - Redactie

Twintig jaar na de laatste aflevering van In de Vlaamsche Pot heeft producent Theater van de Klucht laten weten een theaterversie te gaan maken van de hitserie. Haye van der Heijden, schrijver van de serie, kruipt voor de theaterversie opnieuw in de pen.

"Met In de Vlaamsche Pot hebben we een waardige opvolger gevonden voor Boeing Boeing, de klucht waar we momenteel mee door het land reizen," aldus producent Arijan van Bavel. "We gaan hiermee ook een nieuwe uitdaging aan, want eerdere jaren hebben we alleen bestaande Britse klucht en naar het toneel gebracht. Met In de Vlaamsche Pot laten we voor het eerst een eigen klucht schrijven. En met Haye als schrijver, die In de Vlaamsche Pot praktisch ademt, kan dat toch niet misgaan!”.

In de Vlaamsche Pot is vanaf voorjaar 2018 te zien in de Nederlandse theaters. Arijan van Bavel is naast producent ook als acteur aan de klucht verbonden. Hij neemt de rol van Frits voor zijn rekening, in de serie gespeeld door Frans van Deursen. Ook Bas Muijs gaat een rol vertolken in de theaterkomedie. Dit wordt het tweede jaar dat Muijs tekent bij de producent. Momenteel is hij te zien in Boeing Boeing. De invulling van de andere rollen wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Paul van Ewijk regisseert In de Vlaamsche Pot. Hans Cornelissen wordt creatief- en castingadviseur.

Première
26 februari 2018
Dernière
28 april 2018
Producent
Theater van de Klucht
Meer over In de Vlaamsche PotAnder nieuws over In de Vlaamsche Pot
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda