Audities: Aida van Stage Entertainment

16 december 2021, 18:19 - Redactie
Audities: Aida van Stage Entertainment

Recent werd duidelijk door een online geplaatste oproep voor open video-audities dat Stage Entertainment een nieuwe versie van de musical Aida zal gaan brengen. Nu is er een nieuwe auditieoproep van de producent.

Stage Entertainment is op zoek naar acteurs en zangers voor de volgende posities:

  • Aida (vrouw; 18 – 25 jaar)
  • Radames (man; 20 – 28 jaar)
  • Amneris (vrouw; 18 – 25 jaar)
  • Mereb (man; 16 – 21 jaar)
  • Zoser (man; 45 – 55 jaar)
  • Amanishakheto (vrouw; 45 – 55 jaar)
  • Farao – ensemble (man; 55 – 65 jaar)
  • Nehebka – ensemble (vrouw; 20 – 35 jaar)

Daarnaast worden er acteurs, zangers & dansers (m/v/x) van kleur van alle culturele achtergronden gezocht voor het ensemble en understudy posities. De uiterlijke aanmelddatum is voor woensdag 29 december. Aanmelden kan alleen wanneer je in het bezit bent van een relevante opleiding en/of relevante werkervaring. De audities starten in de week van 10 januari 2022.

Aanmelden kan op deze pagina. De rolbeschrijvingen hieronder.

Aida

vrouw, 18-25, een sterke, mooie, dappere Nubische prinses, opstandig, die een leider moet worden voor haar volk in gevangenschap maar wordt verscheurd tussen haar verantwoordelijkheid en nieuwe liefde voor de Egyptische kapitein, Radames. Dochter van krijgskoningin Amanishakheto. Stembereik: G3-F5.

Radames

man, 20-28, een Egyptische kapitein en de zoon van Zoser. Een sterke, knappe, avontuurlijke soldaat die moet kiezen tussen plicht voor zijn land en zijn liefde voor Aida.
Stembereik: G3-Ab5.

Amneris

vrouw, 18-25, een mooie en onderschatte Egyptische prinses die van aandacht houdt. Ze is verloofd met Radames, maar ontdekt wat het betekent om echt geliefd te zijn. Dochter van de farao. Stembereik: E3-F5.

Mereb

man, 16-21, een jonge Nubische dienaar van Radames. Hij is snel van geest en slim voor zijn leeftijd. Hij ziet en hoort alles. Hij is trouw aan zijn Nubische afkomst en raakt bevriend met Aida bij haar aankomst in Egypte. Stembereik: G3-A5.

Zoser

man, 45-55, de manipulatieve Eerste Minister. Nationalistisch en op macht belust. Hij is bang voor de geruchten van een Nubische opkomst en probeert elke gelegenheid te stoppen om zo zijn zoon, Radames, te verheffen. Stembereik: D4

Amanishakheto (Kandake)

vrouw 45-55, krijgskoningin van Nubië. Veeleisend en een trotse leider. Moeder van Aida. Stembereik: G3-D5.

Farao (ensemble positie)

man, 55-65, de leider van Egypte en vader van Amneris. Een oudere, voorname en zieke man die het beste wil voor zijn land, maar ook gemakkelijk te overtuigen is.

Nehebka (ensemble positie)

vrouw, 20-35, een Nubische gevangene van Egyptische soldaten, nicht van Aida. Nehebka is loyaal aan haar land en haar volk. Erg close met Aida. Stembereik: G3-E5.

Ensemble

soldaten, Egyptenaren, Nubiërs, bewakers, dansers, bedienden.

Zangers gezocht met sterke vocale capaciteiten. Moet kunnen acteren en een sterke muzikaliteit hebben. Op zoek naar alle typen stembereik. Degenen die voor een vrouwenpositie in aanmerking willen komen; moeten een sterke belt in de hoogte en mix / legit mogelijkheden hebben. Degenen die voor een mannenpositie in aanmerking willen komen; moeten een sterk boven register hebben. Tenoren en hoge baritons hebben de voorkeur, maar bassen zijn eveneens welkom. Een sterk oor en noten lezen is een plus aangezien iedereen verschillende vocale partijen zal zingen.

Daarnaast op zoek naar technisch begaafde en zeer goed opgeleide dansers met een uitzonderlijk vermogen in karakterwerk, ritme en goed getraind in partnering, moderne-, Afrikaanse-, jazz- en ballet genres. Acrobatiek is een pluspunt! De dansers zullen verschillende rollen spelen terwijl ze in en uit de verhalen stappen.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Master Class
Locatie: DeLaMar
Datum: 02-05-2024
Tijd: 20:30 uur
Volledige agenda