Stage Entertainment brengt nieuwe versie van musical Aida

2 december 2021, 17:44 - Redactie
Stage Entertainment brengt nieuwe versie van musical Aida

Stage Entertainment gaat nieuwe versie van de musical Aida brengen zo blijkt uit een auditieoproep die zojuist online is geplaatst door de producent. Wanneer de voorstelling precies te zien zal zijn is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Het gaat om open video-audities en aanmelden hiervoor kan tot en met uiterlijk donderdag 16 december.

In 2019 bracht Stage Entertainment nog Aida in Concert in het Autotron in Den Bosch. De cast bestond toen uit April Darby, Willemijn Verkaik, Freek Bartels, Tony Neef, Tjindjara en Nigel Brown.

De musical zelf was in 2001 te zien in Nederland. Aida speelde van 21 oktober 2001 tot en met 3 augustus 2003 in het Circustheater in Scheveningen. De voorstelling trok meer dan 1,2 miljoen bezoekers en won drie musical awards, hoofdrollen waren er toen voor Chaira Borderslee, Bastiaan Ragas, Antje Monteiro, Frans van Deursen, Marlon David Henry, Ben Ramakers en Felix Burleson.

Verhaal

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar.

Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida. Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Première
23 april 2023
Dernière
14 april 2024
Producent
Stage Entertainment
Meer over Aida (2023)Ander nieuws over Aida (2023)
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda