Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker komend seizoen samen op het toneel

21 juli 2023, 09:39 - Redactie
Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker komend seizoen samen op het toneel
Foto: Mark Engelen

Dé grande dame van het Nederlands toneel, Anne Wil Blankers speelt in het nieuwe theaterseizoen samen met Henriëtte Tol en Renée Fokker in een nieuw toneelstuk, geschreven door Marijke Schermer. Deze tragikomedie genaamd Fokker Blankers Tol is geïnspireerd door de drie formidabele actrices zelf en gaat over drie zussen die elkaar treffen op een moment dat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Onder de sterke regie van Guy Clemens belooft het stuk diepe ontroering met fysieke, hilarische en beeldende scènes.

Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen. Tol (bekend van o.a. Soldaat van Oranje en Bloedverwanten) is het onderwerp van een mediastorm. Fokker (bekend van o.a. Judas en Wie is de Mol) is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers (o.a. bekend van Driving Miss Daisy en Moeders en Zonen) heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam de dingen kwijt.

Met z’n drieën verstoppen ze zich even voor de wereld om op adem te komen en zich te verliezen in herinneringen. Maar kennen ze elkaar echt wel zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze nog?
Er is nog weinig repertoire waarin een vrouw in het hart van de dramatische ontwikkeling staat. Zeker stukken met drie van dat soort gelijkwaardige rollen bestaan bijna niet.

Daarom schreef Marijke Schermer (o.a. bekend van De roman Liefde en Als dat het is) speciaal voor Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker, Fokker Blankers Tol. Een uniek toneelstuk dus, met drie powervrouwen onder de frisse en scherpe regie van Guy Clemens (o.a. bekend van De Zaak Menten en Kunsthart).

Fokker Blankers Tol gaat in première op 5 november 2023 in Schouwburg Amstelveen en speelt tot en met 30 maart 2024 door heel Nederland.

Première
14 november 2023
Dernière
30 maart 2024
Producent
MORE Theater Producties
Meer over Fokker Blankers Tol Ander nieuws over Fokker Blankers Tol
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda