Anastasia naar Nederland als opvolger The Lion King in het Circustheater

8 september 2018, 08:23 - Redactie
Anastasia naar Nederland als opvolger The Lion King in het Circustheater

Stage Entertainment heeft vandaag aangekondigd dat de eigen productie Anastasia de opvolger zal gaan worden van The Lion King in het Circustheater in Scheveningen. De musical ging in april afgelopen jaar in première in het Broadhurst Theatre op Broadway.

De romantische en spectaculaire musical, geïnspireerd op de beroemde animatiefilm uit 1997, vertelt het mysterieuze levensverhaal van de laatste Russische Tsarendochter Anya. Anya, een wees, gaat als moedige, jonge vrouw op zoek naar haar familiegeschiedenis. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet officier Gleb vlucht Anya naar Parijs en wordt ze verliefd op Dimitri. Terwijl iedereen om haar heen een dubbele agenda blijkt te hebben telt nog maar één ding: is Anya echt de illustere Anastasia Romanov of niet?

Albert Verlinde, Stage Entertainment: "Met Anastasia halen we opnieuw een groot theaterspektakel naar Nederland. Stage Entertainment heeft de show ontwikkeld op Broadway en de musical is daar een groot succes. We zijn trots dat we nu aan de Nederlandse versie van Anastasia gaan werken. Ik heb de voorstelling een aantal keer in New York gezien. Het magische verhaal en de iconische muziek, zoals het wereldberoemde ‘Journey To The Past’, laten je niet meer los. De animatiefilm uit 1997 was uitermate populair en de liefhebbers hiervan kunnen niet wachten tot de musical ‘thuis’ in Nederland is. De voorbereidingen voor de Nederlandse versie zijn begonnen, maar een premièredatum is nog niet bekend. De audities starten volgende maand."

Komend seizoen zal de musical al te zien zijn in Madrid en in het Palladium Theater in Stuttgart. Ook staat er een tour door de Verenigde Staten op het programma.

De première van Anastasia is naar verwachting in de loop van volgend jaar. Onze recensie van de productie in het Broadhurst Theatre op Broadway lees je hier.

Première
22 september 2019
Dernière
23 maart 2020
Producent
Stage Entertainment
Meer over AnastasiaAnder nieuws over Anastasia
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda