Aladdin op West End vanaf 27 mei, première op 15 juni

17 oktober 2015, 14:29 - Redactie
Aladdin op West End vanaf 27 mei, première op 15 juni

De nieuwe musical Aladdin zal vanaf vrijdag 27 mei 2016 te zien zijn op West End in het Prince Edward Theatre. Er zal eerst begonnen worden met try-outs en de grote première zal gaan plaatsvinden op woensdag 15 juni.

Duidelijk is al dat Trevor Dion Nicholas de rol van Genie zal gaan spelen, momenteel is hij nog understudy voor deze rol op Broadway. Andere namen zijn op dit moment nog niet aangekondigd voor de Engelse versie van de musical.

De voorstelling is gebaseerd op de animatiefilm van Disney uit 1992 met muziek van Alan Menken en teksten van Howard Ashman, Tim Rice en Chad Beguelin. Bekende nummers als A Whole New World, Friend Like Me en Arabian Nights zitten in de musical maar ook diverse nieuwe nummers. De Amerikaanse versie van Aladdin werd genomineerd voor vijf Tony Awards waarvan er één door James Monroe Iglehart werd gewonnen voor zijn rol als Genie.

Vanaf 8 december zal Aladdin overigens voor het eerst in Europa te zien zijn, in Hamburg. Ook zal de musical vanaf volgend jaar augustus te zien zijn in Australië.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda