Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie, een nieuwe personality-musical

11 april 2016, 09:48 - Redactie
Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie, een nieuwe personality-musical

Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth gaan de hoofdrollen vertolken in een nieuwe personality-musical van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment, Adèle, Conny, Jasperina - De grote drie.

In de voorstelling krijgt Adèle Bloemendaal (Ellen Pieters) een uitnodiging om voor een rijke club Hollandse emigranten in het buitenland op te treden. Samen met Conny Stuart (Frédérique Sluyterman van Loo) en Jasperina de Jong (Hanneke Drenth). De aantrekkelijke gage maakt het weigeren bijna onmogelijk. Slagen de dames, die alle drie gewend zijn om de hoofdrol te spelen, erin om een show te maken? Verdraagt het koninkrijk van het podium drie vorstinnen tegelijkertijd?

Het wordt een komisch samenzijn van drie grande dames en hun assistent Colin (David van den Tempel), die we volgen tijdens de heftige voorbereidingen op het concert met daarin een hoofdrol voor hun mooiste liedjes als Dobbe, Dobbe Dobbe, Oh, mijn lichaam, Jaloezie, Ik hoef alleen maar even zo te doen, De vleselijke woning, Het is over, Wat voor weer zou het zijn in Den Haag, De minutenwals, De Wandelclub en Roll another one. Lars Boom is verantwoordelijk voor het script en de regie is in handen van Paul van Ewijk. Met een live-combo onder leiding van Nico van der Linden.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Stel je voor dat Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong ooit als de drie theaterdiva’s samen op het toneel hadden gestaan. Met hun mooiste repertoire, maar ook met hun uiteenlopende karakters en de daaruit voortvloeiende wrijvingen. In deze komische voorstelling met een fictief verhaal over een aantal maanden uit hun levens komen we tot het concert dat we nooit zagen, maar wel altijd erg hebben gemist."

Adèle, Conny, Jasperina – De grote drie is vanaf februari 2017 in de theaters te zien en gaat in première op 12 februari 2017 in de Stadsschouwburg Utrecht.

Première
17 september 2020
Dernière
23 december 2020
Producent
De Graaf & Cornelissen
Meer over De Grote Drie in ConcertAnder nieuws over De Grote Drie in Concert
Volg Musicalweb
Blijf op de hoogte van het musicalnieuws via: Facebook - Instagram - WhatsApp - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Efteling Musical
Locatie: Munttheater
Datum: 10-12-2023
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda