De Marathon vanaf volgend jaar te zien in de Nederlandse theaters

11 april 2016, 12:11 - Redactie
De Marathon vanaf volgend jaar te zien in de Nederlandse theaters
Foto: Mark Engelen

Na het succes van de film is De Marathon vanaf maart volgend jaar als voorstelling in de Nederlandse theaters te zien. De regie van de voorstelling is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, 't Schaep met de 5 Pooten en de film De Zevende Hemel. Thomas Acda schrijft de liedteksten voor deze nieuwe productie.

Verhaal

Herkenbaar, tragikomisch en oerhollands. Gerard, Nico, Kees en Leo - vier Rotterdamse garagemonteurs - sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje. Gaat dat lukken?

De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish. Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart - maar vooral de tong - op de juiste plek.

De casting start in april. De Marathon gaat op 17 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met aansluitend een tournee door het hele land.

Première
19 maart 2017
Dernière
26 november 2017
Producent
MORE Theater Producties
keyboard_arrow_rightMeer over De Marathonkeyboard_arrow_rightAnder nieuws over De Marathon
Volg Musicalweb.nl
Blijf altijd op de hoogte van het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Twitter - TikTok

keyboard_arrow_downEerstvolgende première

Voorstelling: Hello Again
Locatie: DeLaMar West
Datum: 02-07-2022
Tijd: 20:00 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda