Acteurs uit De Tocht schaatsen Elfstedentocht op de Weissensee

4 januari 2023, 10:07 - Redactie
Acteurs uit De Tocht schaatsen Elfstedentocht op de Weissensee

Acteurs uit spektakelmusical De Tocht trainen al enige tijd om op 24 januari de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk te gaan schaatsen. Wolter Weulink, een van de hoofdrolspelers, ziet dit als een goede voorbereiding op de musical, die volgend jaar oktober in Leeuwarden in premiére gaat. Hij doet het niet alleen. Wolter krijgt gezelschap van acteur Nino Ruiter die in de musical een ensemblerol voor zijn rekening neemt en understudy is voor één van de hoofdrolspelers.

Wolter en Nino maken in de musical De Tocht deel uit van een vriendengroep die hebben afgesproken om, als het moment daar is, de Elfstedentocht te gaan rijden. "Een tocht die we uiteraard zelf nooit hebben gereden," vertelt Nino, die ook in Soldaat van Oranje en Zodiac speelde. "Maar om dat gevoel te krijgen, om 200 kilometer te schaatsen in koude omstandigheden, is het next best om de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk te schaatsen. Ik houd ervan om me in een rol te verdiepen. Ik ben blij dat ik dat samen met Wolter ga beleven. Het is keihard trainen en ik hoop dat onze voorbereidingstijd lang genoeg is geweest om de tocht uit te rijden."

De Tocht is vanaf het najaar in Leeuwarden te zien. Met een 360º ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theatertechnieken, zullen 1.460 toeschouwers iedere avond de Elfstedentocht samen beleven met de hoofdpersonen in een verhaal dat alles in zich heeft. Eerder is bekend gemaakt dat Nandi van Beurden en Thijs Meester de rollen van Annet en Jelmer gaan spelen.

Première
1 oktober 2023
Dernière
28 april 2024
Meer over De TochtAnder nieuws over De Tocht
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Ver van je bed
Datum: 23-03-2024
Tijd: 20:15 uur
Volledige agenda