14 de musical gaat begin juli definitief stoppen

22 april 2024, 13:46 - Redactie
14 de musical gaat begin juli definitief stoppen
Foto: Ben van Duin en Michiel Voet

Op zaterdag 6 juli klinkt het eindsignaal voor 14 de musical. Na 3 jaar op het toneel van het AFAS Theater in Leusden te hebben gestaan, neemt het publiek afscheid van de voorstelling over legende Johan Cruijff. Naast een per seizoen wisselende cast vertolkte Tobias Nierop in alle 514 voorstellingen de rol van het Nederlandse icoon.

De laatste voorstelling van 14 de musical markeert het einde van een tijdperk vol memorabele momenten. Deze musical van regisseur Tom de Ket was de allereerste voorstelling die op de planken stond in het destijds nieuwe AFAS Theater in Leusden drie jaar geleden. Herman Zondag, directeur van het AFAS Theater, vertelt: "Het AFAS Theater heeft met 14 de musical een onvergetelijke periode beleefd. Deze voorstelling heeft niet alleen het AFAS Theater officieel geopend, maar vooral harten geraakt van theater- én voetballiefhebbers. We willen alle partners, cast en crew bedanken voor hun onvoorwaardelijke toewijding aan deze bijzondere productie over één van de bekendste Nederlanders aller tijden."

Producent Wolter Lommerde voegt hieraan toe: "Het is met een mengeling van trots en weemoed dat we afscheid nemen van 14. We hebben met steun van AFAS een bekroonde originele productie kunnen maken, die ongelooflijk enthousiast is ontvangen door pers, kenners én publiek. Bijzonder was met name dat het publiek van alle leeftijden en achtergronden kwam: zowel echte theater- en musical-liefhebbers, als mensen die heel weinig in het theater komen. En die kwamen dan later terug met ouders, kinderen of vrienden. Dat is zeer zeker ook de basis van het succes geweest, samen met de gastvrije ontvangst en het mooie theater zelf natuurlijk.”

Première
25 september 2021
Dernière
6 juli 2024
Producent
Out of Office Productions
Meer over 14 de musical Ander nieuws over 14 de musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda