Ad Knippels en Soraya Gerrits als vader en dochter in nieuwe musical Eiffel

22 april 2024, 08:47 - Redactie
Ad Knippels en Soraya Gerrits als vader en dochter in nieuwe musical Eiffel
Foto: Musicalweb

Ad Knippels en Soraya Gerrits zullen als vader en dochter te zien zijn in Eiffel de musical. De nieuwe voorstelling van producent Goedemorgen Theaterproducties zal vanaf komend seizoen in diverse theaters spelen. Ad Knippels vertolkt in de musical de rol van de Franse ingenieur en industrieel Gustave Eiffel, die uiteraard het bekendst is geworden door de Eiffeltoren die zijn bedrijf bouwde voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Soraya Gerrits speelt de rol van zijn dochter Claire. Verder bestaat de cast uit Dennis Willekens, Valerie Curlingford, Ruben van Keer en Roman Brasser.

Dennis Willekens, speelt ingenieur Consigny. Valerie Curlingford, vorig jaar nog te zien in Sweeney Todd, speelt de rol van Marguerite Eiffel, de vrouw van Gustave. Ruben van Keer keert na onder andere Batt out of Hell op West End terug naar Nederland en zal Adolphe, de verloofde van Claire, spelen. Roman Brasser, eerder onder andere te zien in Showponies 1&2, neemt de rol van arbeider Marcel op zich.

De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst. Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Met zijn blik op de top gericht, lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor de onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor hij breekt.

Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889 waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

Eiffel is te zien vanaf 13 november in de Nederlandse theaters. De première is op 25 november in Amstelveen.

Première
25 november 2024
Dernière
15 maart 2025
Producent
Goedemorgen Theaterproducties
Meer over Eiffel, de musicalAnder nieuws over Eiffel, de musical
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda