Zodiac de musical per direct gestopt

1 oktober 2021, 17:51 - Redactie
Zodiac de musical per direct gestopt
Foto: Karin Jonkers

Triest nieuws voor iedereen betrokken bij Zodiac de musical. De producent laat zojuist op de social media kanalen weten dat de musical per direct stopt. Opmerkelijk gezien het feit dat er recent juist nog het bericht was dat de musical in de voormalige koepelgevangenis in Breda door zou spelen tot 9 januari volgend jaar. Aanstaande maandagavond (11 oktober) zou de musical ook opnieuw in première gaan met een deels nieuwe cast. De première van Zodiac vond plaats op 5 juli dit jaar.

Verklaring van de producent
“Vandaag hebben we het zeer pijnlijke besluit moeten nemen om te stoppen met Zodiac de musical. De corona-tijd heeft teveel impact gehad, waardoor we ondanks vele inspanningen onze prachtige productie niet langer kunnen draaien. De impact op cast, crew, partners en leveranciers is groot. De komende dagen informeren we verder. Boekers van kaarten krijgen hun geld automatisch retour via Eventim. Onze boodschap mag niet verloren gaan. Laten we de toekomst anders doen! GROEN!“

Verklaring van cast 1 & 2
"Deze middag wed onze repetitie onverwachts onderbroken met het verdrietige bericht dat Zodiac per direct stopt. De stekker is eruit getrokken. Er is verlengd zonder dat het financieel mogelijk was. Niemand van ons was op de hoogte van deze financièle onzekerheden. We zijn tot vanmiddag in het ongewisse gehouden. Met de nieuwe cast zijn we maandag 27 september vol energie en passie begonnen an het repetitieproces. Dit alles om ons klaar te stomen voor de premiere op 11 oktober.

Het was dan ook als donderslag bij heldere hemel om dit nieuws te horen. Zelfs gisteren nog kregen wij tot drie keer toe positieve mails met betrekking tot de premiere en de toekomst van Zodiac. Naast de vanzelfsprekende verslagenheid heft dit grote gevolgen voor elk individu die heeft meegewerkt an deze productie. Lees: mensen die andere producties/klussen/audities hebben afgezegd, zijn verhuisd of gebleven in Nederland en na en onzekere corona-periode opnieuw in financiële onzekerheid zijn. Laten we er met z'n allen voor waken dat dit niet opnieuw gebeurt. Met pijn in ons hart, Cast 1 & 2 van Zodiac"

In Zodiac speelde Samir Hassan de hoofdrol van Bo, de jonge Boogschutter. Naast Samir speelden verder, Rene van Kooten, Dominique de Bont, Dennis Willekens, Hilke Bierman en Marcel Visscher mee in de productie. Bastiaan Ragas zou vanaf maandag de rol van Rene van Kooten volledig overnemen.

Première
5 juli 2021
Dernière
30 september 2021
Meer over Zodiac Ander nieuws over Zodiac
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: De Kleine Zeemeermin
Datum: 08-09-2024
Tijd: 16:00 uur
Volledige agenda