Wim van den Driessche over zijn rol in Was getekend, Annie M.G. Schmidt

12 november 2017, 10:41 - Redactie
Wim van den Driessche over zijn rol in Was getekend, Annie M.G. Schmidt
Foto: Roy Beusker

Wim van den Driessche speelt in de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt de rol van Dick van Duyn, de man van Annie M.G. Schmidt en hij speelt de rol van Johannis Daniël Schmidt, de vader van Annie M.G. Schmidt. In de video hieronder is zijn voorbereiding op de voorstelling te zien en vertelt hij meer over zijn rollen.

Wim behaalde zijn acteursdiploma aan het Conservatorium Gent. Hij speelde in verschillende toneelstukken maar was in Nederland vooral te zien in meerdere musicals. Wim mocht debuteren als alternate Regelaar in Miss Saigon en daarop volgde Elisabeth, Rex, Notre dame de Paris, Les Misèrables. Hij speelde de echtgenoot van Simone Kleinsma in Next to Normal en trok daarna naar Parijs.

In Parijs speelde hij mee in Cats en zou Firmin/Phantom vertolken in The Phantom of the Opera maar helaas werd Le théatre Mogador door een brand getroffen en kon deze productie niet doorgaan. Wim zong ook bij de Nederlandse Reisopera en voor hij naar Parijs trok was hij docent aan De Toneelacademie Maastricht.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda