Wim van den Driessche over zijn rol in Was getekend, Annie M.G. Schmidt

schedule12 november 2017, 10:41 - Redactie
Wim van den Driessche over zijn rol in Was getekend, Annie M.G. Schmidt
photo_camera Foto: Roy Beusker

Wim van den Driessche speelt in de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt de rol van Dick van Duyn, de man van Annie M.G. Schmidt en hij speelt de rol van Johannis Daniël Schmidt, de vader van Annie M.G. Schmidt. In de video hieronder is zijn voorbereiding op de voorstelling te zien en vertelt hij meer over zijn rollen.

Wim behaalde zijn acteursdiploma aan het Conservatorium Gent. Hij speelde in verschillende toneelstukken maar was in Nederland vooral te zien in meerdere musicals. Wim mocht debuteren als alternate Regelaar in Miss Saigon en daarop volgde Elisabeth, Rex, Notre dame de Paris, Les Misèrables. Hij speelde de echtgenoot van Simone Kleinsma in Next to Normal en trok daarna naar Parijs.

In Parijs speelde hij mee in Cats en zou Firmin/Phantom vertolken in The Phantom of the Opera maar helaas werd Le théatre Mogador door een brand getroffen en kon deze productie niet doorgaan. Wim zong ook bij de Nederlandse Reisopera en voor hij naar Parijs trok was hij docent aan De Toneelacademie Maastricht.

Nieuwsbrief
Schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief van Musicalweb.nl en blijf op de hoogte van het laatste musicalnieuws!

Klik hier om je in te schrijven

Laatste berichten

Spectaculaire repetities voor Daens 2.0schedule 18 januari 2020, 19:24
Er komt een nieuwe verfilming van Matildaschedule 18 januari 2020, 13:42
Milan van Waardenburg gaat op MusicalCampschedule 17 januari 2020, 13:34
keyboard_arrow_rightMeer nieuws

Agenda

Voorstelling: Peter Pan
Locatie: De Meervaart
Datum: 19-01-2020
Tijd: 14:30 uur
keyboard_arrow_rightVolledige agenda