Willem Junior speelt 100e voorstelling en verlengd met een derde seizoen

24 mei 2023, 15:46 - Redactie
Willem Junior speelt 100e voorstelling en verlengd met een derde seizoen

Al sinds september 2021 toert de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling Willem Junior, over Willem van Oranje, met succes langs de theaters en scholen door heel Nederland. Vandaag werd in Sneek de 100e voorstelling gespeeld, waarbij direct aangekondigd werd door producent STENT Producties dat de voorstelling verlengd wordt met een derde seizoen. De productie zal tot juni 2024 in theaters en op scholen in heel Nederland te zien zijn.

Willem Junior vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

"Ik ben onwijs trots dat wij aan de nieuwe generatie de geschiedenis over onze vader des vaderlands, Willem van Oranje, mogen overbrengen op een muzikale, humoristische en hedendaagse wijze. Het is tof om te zien dat de jonge generatie zoveel plezier beleefd tijdens hun bezoek aan de voorstelling! Wij blijven positieve reacties terug krijgen, niet alleen vanuit hen maar ook vanuit theaters en scholen dat een derde seizoen niet uit kon blijven! We gaan dus gewoon nog een jaar langer op reis met Willem en Jan, te gek!" aldus producent Sturkenboom.

Willem Junior is te zien als familievoorstelling in de theaters en voor groep 6, 7 & 8 en klas 1 & 2 op scholen. Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.

Onlangs zijn er nieuwe castleden toegevoegd, in wisselende samenstelling zullen Calvin Kromheer, Wesley Florijn, Luuk Haaze, Merijn Oerlemans, Lucas van den Elshout, Thijmen de Koeijer en Kylian de Rooij nog tot en met medio 2024 te zien zijn in één van de hoofdrollen. Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het script en de regie, muziek is afkomstig van Marnix Wetzer.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten zal na een korte zomer vanaf eind augustus 2023 weer opnieuw te zien zijn langs theaters door heel Nederland én op scholen. Openbare voorstellingen zijn onder andere 17 december in Agnietenhof in Tiel en op 28 januari 2024 in Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

Première
7 november 2021
Dernière
3 juni 2024
Producent
STENT
Meer over Willem Junior Ander nieuws over Willem Junior
Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda