Will Tura & Steve Willaert schrijven muziek voor opvolger 14-18 van Studio 100

15 februari 2016, 13:12 - Redactie
Will Tura & Steve Willaert schrijven muziek voor opvolger 14-18 van Studio 100

Groot nieuws over de opvolger van 14-18. Niemand minder dan Will Tura en Steve Willaert gaan de muziek van de nieuwe musical componeren. Samen met Frank Van Laecke (scenario & regie) en Allard Blom (scenario & liedteksten) gaan zij deel uitmaken van het creatief team onder toeziend oog van Gert Verhulst.

De musical zal het verhaal vertellen van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De première is voorzien op 7 oktober 2018, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog én het moment waarop helaas de kiem voor de Tweede Wereldoorlog werd gelegd.

Will Tura: "Het is altijd mijn droom geweest om voor een productie als deze de muziek te mogen componeren. Studio 100 staat garant voor kwaliteit en professionalisme en het is een voorrecht voor mij om deel te mogen uitmaken van dit project.

Dit project is voor mij ook enigszins emotioneel geladen, aangezien ik geboren ben in 1940 en de musical zal draaien om WOII. Het prijst me zeer gelukkig dat ik de muziek voor dit prestigeproject mag componeren samen met Steve Willaert.

Wij werken al jaren samen; hij is mijn muzikale rechterhand. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen gaan maken!"

De zoektocht naar een geschikte locatie is nog volop aan de gang. Het scenario krijgt ondertussen langzaam maar zeker vorm. Mensen die als eerste een ticket willen bemachtigen of meer info willen, kunnen zich alvast registreren via opvolger1418.be.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda