Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden in Mechelen

5 augustus 2022, 15:46 - Redactie
Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden in Mechelen

Nadat ze vorig jaar met Smike voor het eerst een volwaardige musicalproductie maakten waarin hun volledige kinderkoor Singfonia mocht schitteren, geeft productiehuis The Singing Factory hun jongste talenten (7 tot 14 jaar) dit jaar opnieuw de kans om podiumervaring op te doen. Deze keer wordt het verhaal van Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden, naar het gelijknamige jeugdboek van acteur, zanger en auteur Mark Tijsmans, op de planken gebracht.

Op vrijdag 9 september wordt in Stadsschouwburg Mechelen de eerste pagina omgeslagen en gaat het avontuur voor Wiet, gespeeld door de 14-jarige Levi Van Overtveldt (Beveren), en zijn vrienden van start. Naast de meer dan 30 kinderen en jongeren die het ensemble vormen en enkele rollen in de hoofdcast vertolken, plaatst The Singing Factory naar goede gewoonte ook de nodige ervaring - o.a. Belgisch musicalicoon Hans Peter Janssens als ‘Solieri’! - én een liveband.

Verhaal

Wiet Waterlanders en zijn vrienden, Ophelia en Indigo, worden opgeroepen om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen, want wereldberoemd componist Solieri zou zijn muziek niet zelf geschreven hebben. De vrienden gaan op onderzoek, en ontdekken daarbij een heleboel geheimen. Ga mee naar de zestiende eeuw, en maak kennis met componisten waarvan je dacht dat je ze kende, zoals Ludwig van Heethoofden, Pachelbol, Mozerart, Hendel en Mendel, in deze spannende en grappige familievoorstelling.

Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden is een avontuurlijke musical voor het hele gezin, te te zien tot en met 18 september.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Show: Musical Awards
Locatie: AFAS Theater
Datum: 24-04-2024
Tijd: 20:25 uur
Volledige agenda