Recensie: We Want Queen speelt het Calypso Theater plat

23 februari 2016, 14:43 - Redactie
Recensie: We Want Queen speelt het Calypso Theater plat

Maandagavond was Musicalweb.nl te gast in het knusse Calypso Theater te Wijk bij Duurstede voor de voorstelling 'We Want Queen' . Een knallend theaterconcert uitgevoerd door zes solisten, twee backingvocals en een 5-koppige band. 'We Want Queen' werd vier keer uitgevoerd en.... Alle concerten uitverkocht!

Bekende gezichten tijdens de voorstelling waren John Vooijs en Marjolein Teepen, ze speelden beide de hoofdrol (Galileo en Scaramouche) in de musical We Will Rock You, te zien van augustus 2010 tot augustus 2011 in het Beatrix Theater in Utrecht.

IMG_3141

John opende de avond met Innuendo. Waarna Marjolein eruit knalde met: I want to break free. Beide waren zeer goed op elkaar ingespeeld, zo bleek gedurende de avond. Ze brachten pachtige nummers zoals het bekende "Who wants to live forever" met zoveel warmte en geloofwaardigheid. Marjolein bezorgde het publiek kippenvel tijdens Somebody to love waarbij ze fantastisch vocale uithaal maakte.

Maaike Boerdam was een sexy Killer Queen. Hoe ze plotseling opdook vanuit het publiek met 'Another one bites the dust' was prachtig! Een van de hoogtepunten wat ons betreft was No-One but You (Only the Good Die Young) door Marije van Sonsbeek. Marije wist het nummer, dat werd uitgebracht na de dood van Freddie Mercury, op zo'n bijzonder mooie manier te brengen dat de zaal er stil van werd.

IMG_3154

Regelmatig werd het publiek betrokken bij het concert en dit zorgde voor een fijne sfeer. Het gebeurde onder andere tijdens "Radio Ga Ga", "I want it all" en uiteraard tijdens We will rock you waarmee de zaal werd plat gespeeld. De avond werd net als in de musical afgesloten met de Bohemian Rhapsody.

John Vooijs, Maike Boerdam, Marjolein Teepen, Sander van Voorst tot Voorst, Barry Bogman, Marije van Sonsbeek, Barbe van den Brand en Michiel de Meyer hebben maandagavond de zaal van het Calypso Theater samen met de band volledig platgespeeld. De cast had er duidelijk zin in. Een uniek concert waarbij de muziek van Queen goed tot zijn recht kwam en wat ons betreft zeker nog voor herhaling vatbaar.

Door: Michel Wester

Bron: Michel Wester

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda