Audities: Peter Pan, Het échte verhaal

23 februari 2016, 10:08 - Redactie
Audities: Peter Pan, Het échte verhaal

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) presenteert volgend theater seizoen Peter Pan, Het échte Verhaal. Een nieuwe Nederlandse musical gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.M. Barrie uit 1904. In de periode oktober 2016 - mei 2017 zal de musical in ongeveer 45 Nederlandse en Belgische theaters te zien zijn.

De cast van Peter Pan, Het échte verhaal bestaat uit 4 professionele acteurs, 8 semiprofessionele acteurs (stagiaires) en twee casts van elk 26 kinderen (inclusief Peter, Wendy en de overige grote kinderrollen). De twee kindercasts zullen de voorstelling afwisselend spelen.

Peter en Wendy

Voor de rol van Peter is het NJMT op zoek naar jongens met een speelleeftijd van tussen de 12 en 15 jaar en maximaal 1,60 m. Bij voorkeur is de stem al gemuteerd en volledig gezakt. Peter moet vooral een buitengewoon charmante jongen zijn, die alle vrouwenharten verovert en het voorbeeld is voor alle jongens in de zaal die net zoals Peter onbevreesd, grappig en een onbetwiste leider zouden willen zijn.

Er wordt gezocht naar een jongen met een goede zangstem, maar vooral ook een sterke acteur die ondanks zijn jeugd, in staat is om de diepgang van de rol aan te gaan.

Voor de rol van Wendy wordt er gezocht naar meisjes met een speelleeftijd van tussen de 12 en 13 jaar en maximaal 1,60 m. Een sterke mezzo-sopraan met een mooie heldere hoogte en een belt tot c. Maar vooral moet het een hele sterke actrice zijn die veel nuance en diepgang aan kan brengen in de rol, en die samen met Peter de voorstelling kan dragen.

Acteurstagiaires

Daarnaast is het NJMT op zoek naar 8 acteurstagiaires (m/v) voor dragende ensemble rollen, een actieve rol achter de schermen en als understudy van de 4 professionele acteurs. Vereisten: minimale leeftijd 18 jaar, een (gedeeltelijke) MBO- of HBO opleiding op het gebied van muziektheater of ruime aantoonbare ervaring en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De Audities

De audities vinden plaats op zondag 3 en 10 april 2016 in de studio van het NJMT, te Zaandam. Naar aanleiding van deze audities word je mogelijk uitgenodigd om terug te komen voor de ‘callbacks’. De callbacks vinden plaats op zondag 24 april. Gezien het aantal plaatsen zal er uit alle aanmeldingen een voorselectie gemaakt worden.

Aanmelden voor de audities kan door voor zaterdag 19 maart 2016 een mail te sturen naar info@njmt.nl. Stuur hierbij je CV en enkele foto’s mee (bij voorkeur een pasfoto en enkele foto’s uit theaterproducties).

Zet in de mail ook de volgende gegevens: Naam / geboortedatum / geboorteplaats / lengte / volledige adres / tel.nr / mobiel / E-mailadres van je ouder(s) of verzorger(s). Na 20 maart krijg je bericht of je bent uitgenodigd bent voor de audities.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda