Waitress vanaf september terug op Broadway

8 juli 2021, 18:20 - Redactie
Waitress vanaf september terug op Broadway

In mei dit jaar werd de terugkeer van Waitress op Broadway al aangekondigd, nu is duidelijk dat de musical in september weer te zien zal zijn in New York.

Waitress, met muziek van Sara Bareilles, is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2007. De musical ging op 14 april 2016 in première in het Brooks Atkinson Theatre op Broadway en werd in totaal 1544 keer opgevoerd (plus 33 try-outs). Nog voor de start van de coronacrisis werd de laatste voorstelling afgelopen jaar op 5 januari gespeeld. Het script voor Waitress werd geschreven door Jessie Nelson.

De eerste voorstelling van Waitress zal plaatsvinden op 2 september. Dit zal echter niet meer zijn in het Brooks Atkinson Theatre waar de productie eerst stond maar nu in het theater er tegenover, het Ethel Barrymore Theatre. In het Brooks Atkinson Theatre zal vanaf september de musical Six te zien zijn. Voorstellingen van Waitress staan gepland tot en met 9 januari 2022.

Waitress zou ook naar Nederland komen, geproduceerd door MediaLane en met Willemijn Verkaik, Jonathan Demoor, Linda Wagenmakers en Lisse Knaapen in de hoofdrollen. Echter moest de productie geannuleerd worden vanwege de coronacrisis.

Lees meer over:

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Frozen de Musical
Locatie: Circustheater
Datum: 09-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda