Kinderkoor Singfonia mag schitteren in popmusical Smike van The Singing Factory

9 juli 2021, 09:53 - Redactie
Kinderkoor Singfonia mag schitteren in popmusical Smike van The Singing Factory

Nadat hun jongerenkoren Youforia (16 t/m 25 jaar) en Melodia (10 t/m 15 jaar) de afgelopen theaterseizoenen reeds mochten schitteren in de bejubelde musicalproducties Magdalena, November 89, 13 en June Foster, geeft productiehuis The Singing Factory nu ook hun 21 jongste talenten van kinderkoor Singfonia (6 t/m 12 jaar) de kans om als ensemble podiumervaring op te doen in een volwaardige musicalproductie.

Vanaf 11 september brengt The Singing Factory de fantastische popmusical Smike, gebaseerd op de roman Nicholas Nickleby van Charles Dickens, op de planken van Schouwburg Luchtbal in Antwerpen. The Singing Factory houdt ook in deze productie vast aan hun DNA: kinderen/koren spelen de belangrijkste rol, een maatschappelijk relevant thema en begeleid door een liveband. De kinderen van Singfonia worden in Smike ondersteund en gegidst door de hoofdcast, die bestaat uit getalenteerde jongeren en ervaren volwassenen.

De hoofdrollen in Smike zijn weggelegd voor de 15-jarige Lucas Geldof uit Oostkamp (Smike) en Jens Goossens (24, Merksem), die in de huid van de jonge assistent van Wackford Squeers, Nicholas Nickleby, mag kruipen. De 13-jarige Senne Vanwildemeersch uit Dendermonde maakt zijn debuut in een hoofdcast als Wackford Jr. en krijgt als musicalzus Sara Heijlen (19, Kortenaken), die zich als Fanny Squeers mag uitleven.

De rol van Tilda, de beste vriendin van Fanny Squeers, wordt vertolkt door Zowy Van Lierop (19, Terhagen) en de getalenteerde 16-jarige Nell Moerbeek uit Kapellen neemt de dubbelrol Phib/Alice voor haar rekening. Dit jonge geweld krijgt met Leen De Graeve (weduwe Nickleby), Bross Verplancke (Mr.Snawly) en Joris Branckaerts (Wackford Squeers) veel ervaring naast zich en kan bovendien rekenen op de tips van niemand minder dan Wanda Joosten, die Mrs. Squeers vertolkt.

Volg Musicalweb
Ontvang het laatste musicalnieuws via: Facebook - Instagram - Threads - TikTok - X

Eerstvolgende première

Voorstelling: Best of Musicals
Locatie: Ziggo Dome
Datum: 29-06-2024
Tijd: 15:00 uur
Volledige agenda